Johnny English Reborn

Dupa pulsul salii de cinema, partea a doua a lui “Johnny English” este o reusita. S-a ras bine de tot, si nu am simtit nimic fortat in asta.
Rowan Atkinson s-a intors in rolul super-agentului britanic Johnny English. In oglinda cu prima parte a duo-ului, aparuta in 2003 (unde Atkinson a jucat alaturi de John Malkovich), acest film are destule defecte si lipsuri, coplesite insa de ansamblu si de poveste. Cam acelasi lucru si atunci, in 2003.
In 2011, mai precis incepand cu 23 septembrie – cand a fost premiera romaneasca, talambul agent MI7 se apuca din nou de treaba. Si, evident, asta inseamna noi gafe, balbe si grimase.
Dupa o misiune in Mozambic despre care detaliile sunt destul de incetosate, dar care ii provoaca lui English interesante reactii ale fetei, agentul este rechemat in serviciu pentru a opri la timp complotul unei entitati teroriste obscure, care urmareste asasinarea prim-ministrului chinez. 
Firul actiunii il poarta pe English prin variate puncte ale globului, fapt ce faciliteaza situatii si momente numai bune sa te tii strans cu mainile de scaun.
Sigur, umorul britanic a alterat de la manifestarile sale clasice, insa tinand cont ca Hollywood dicteaza ordinea cinematografica mondiala, situatia nu arata atat de neagra. Poate doar gri, cu multe nuante “vii”.
Insa critica stupida nu necesita multa minte, iar pentru asta sunt multi calificati.
Asadar, avem servicii secrete, un agent pentru care atributul “secret” devine discutabil si multa, foarte multa actiune.
Filmul nu sclipeste, insa cate comedii stiti voi ca au atins Globuri de Aur sau Oscaruri?
Dar “Johnny English Reborn” salta lejer peste medie, este unul din plusurile unui an destul de saracacios cinematografic, fapt ce intra lejer in tendinta ultimilor ani.
Ideea este ca, daca vreti sa iesiti din sala de cinema cu placerea unui ras sanatos si multumirea unor bani cheltuiti bine, atunci “Johnny English Reborn” e solutia.
In Romania, filmul ruleaza de mai putin de o saptamana si a reusit sa stranga aproape 23 de mii de spectatori in fata a 27 de ecrane. Incasarile au ajuns undeva la 387.000 de RON (conform cinemagia.ro), date ce au “aruncat” filmul direct in prima pozitie in Box Office-ul romanesc inca din prima saptamana.

Written by