PREMIERA IN ROMANIA: Lawless

 

Din nou Tom Hardy. Dupa ce a rupt barierele cinematografice cu rolul sau – Bane – din The Dark Knight Rises, britanicul reuseste o noua prestatie de exceptie.
Lawless este povestea (bazata pe fapte reale) a celor trei frati Bondurant. Forrest (Tom Hardy), Howard (Jason Clarke) si Jack (Shia LaBeouf) Bondurant se ocupa cu productia si contrabanda de alcool, in America anilor 1920, o perioada in plina prohibitie de bauturi “tari”.
Bazandu-si filosofia de viata pe o viziune mistica – cei trei cred ca sunt indestructibili – fratii isi vad afacerea crescand rapid, acordand “atentia” cuvenita autoritatilor locale.
Asta pana cand apare cineva “de la centru”. Delegatul special Charlie Rakes (Guy Pearce) vine in tinutul salbatic din Franklin, Virginia si incepe sa-si impuna autoritatea cu forta, condus de setea de putere. Iar lucrul asta ii motiveaza abuzuri dintre cele mai violente, pe care fratii Bondurant – refuzand sa plece capul – le primesc in plin.
Regizorul John Hillcoat face o treaba excelenta in a reda atmosfera brutala a acelor ani, in sensul asta trebuie sa remarcam perseverenta atentie la detalii. Pentru ca in detalii sta diferenta dintre doua ore de cinematografie intensa si inteligenta si un viitor castigator al Zmeurei de Aur.
Cei trei actori principali fac o echipa care se dovedeste inchegata, iar dintre toti, Tom Hardy atrage toata atentia. Morocanos, impunator, introvertit si dur, Hardy se asigura ca toata actiunea si puterea vizuala a filmului sunt bine centrate pe Forrest Bondurant si al sau box, zdravan strans pe degetele co-protagonistului.
In plus, Shia LaBeouf surprinde placut cu un rol de maturizare, cu siguranta o diferenta considerabila fata de ceea ce a aratat in Transformers.
Distributia filmului ii mai contine pe Jessica Chastain, Mia Wasikowska si Gary Oldman, printre altii.

FOTO: www.collider.com

Written by