The Avengers

 

Iron Man, Captain America, Thor si Bruce Banner stau tolaniti la o saorma, undeva intr-o bodega la inchidere, printre scaune ridicate pe mese si tanti Lenuta maturand pe jos, dupa ce au maturat la randul lor cu o intreaga invazie extraterestra pe strazi americane. Nu, fara misto, e pe bune.
Trecem peste propaganda intepator de evidenta, pentru ca filmul asta chiar e reusit. Ma rog, pentru limitatii mintal va fi acelasi “d-ala cu supereroi”, insa The Avengers e mai mult de atat.
Daca n-ar fi fost The Dark Knight Rises, asta era filmul anului.
Povestea e simpla: un baiat pornit pe scandal – zeul nordic Loki (Tom Hiddleston) – o armata de ciudati cu bale la gura si configuratie organica greoaie, Pamantul si cei mai tari supereroi de la Marvel, avandu-l pe Iron Man cap de afis.
Adevarul e ca, la cum il joaca Robert Downey Jr. pe “otelar”, era si greu sa-l duci in planul doi.
The Avengers e denumirea grupului de super-baieti (si o fata) pe care serviciul secret S.H.I.E.L.D. (nu ma puneti sa explic acronimul ca oprim recenzia aici) l-a creat pentru a asigura protectia Pamantului de… orice e acolo, afara. Si e. Mult si rau.
Filmul e genul ala de proiect-mamut (a avut un buget de 220 de milioane de dolari, cu incasari de peste 1,4 miliarde $) care, de cele mai multe ori, da gres. Nu si acum. Productia asta chiar fascineaza prin tot: poveste, actori, efecte speciale, umor (foarte istet).
Sa recapitulam: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson si superbele Gwyneth Paltrow si Scarlett Johansson, in regia lui Joss Whedon, buget de 220 de milioane de dolari, incasari capitalist de mari, efecte speciale si o poveste inteligent create. Da.

Si unde mai pui ca deja au anuntat The Avengers 2.
P.S.: Aveti rabdare sa urmariti pana dupa creditele de final.

 

FOTO: www.vibe.com

Written by