Iubeste-ma America – One Woman Show

 

Claudia Motea este nascuta pentru a interpreta! Actrita de origina romana, stabilita de peste 10 ani in Canada, ne-a aratat inca o data, ieri la Scala, ce inseamna sa fii cu adevarat actor. 

Actrita si-a facut aparitia in jurul orei 20:15 pe scena sub privirile unui public foarte atent. Inca de la primele cadre de pe ecran am inteles ca acesta nu va fi un film oarecare in care binele iese triumfator. Nu! Acestea avea sa fie un spectacol in care voi vedea 8 tipologii femine interpretare de acelasi personaj si vor rade cu lacrimi de replicile lor. Povestea de dincolo de cuvinte nu a fost numai a actritei-interprete, ci si a publicului. Pana la urma, cine nu si-ar dori sa emigreze? Sau sa obtina Cartea Verde si sa traiasca in paradisul Starbucks in fiecare zi?

Spectacolul  a fost premiat in Canada si in Romania cucerind publicul spectator  atat prin conceptul sau inedit de teatru-film, fiind o ingemanare intre arta teatrala si arta filmica, cat si prin jocul actritei romano-canadiene Claudia Motea,  care interpreteaza nu mai putin de opt personaje cu varste intre 25-80 de ani, sub bagheta regizorala a maestrului AL.G.Croitoru.

Povestea piesei are la baza ceva din povestea actritei. Stela a plecat din Romania pentru a-si implini visul american. Timp de o ora si jumatate urmarim un dialog intre Stela de pe scena care canta, danseaza, vorbeste cu Statuia Libertatii, devine inger pazitor ingrijandu-si aripile, prafuite uneori, mananca stele cu iubitul ei si traieste sentimentul libertatii in plin New York si  celelalte sapte personaje de pe ecran.

La sfarsitul piesei fiecare spectator se  va regasi cu siguranta in povestea Stelei. In cronici, Claudia Motea  este  numita  Giulietta Masina a zilelor noastre, noi cum ar trebui sa ii spunem?

 

Written by