Actrita, Scenarist si Ambasador al Cinematografiei Romanesti

Claudia Motea in LOS ANGELES  . . .  „Cred ca in urma acestui drum , m-am regasit ! 

 

Cu acest anunt ati facut invitatia romanilor din diaspora americana la evenimentul dumneavoastra din Los Angeles, nu? De ce un eveniment artistic al dvs. la Los Angeles?

Calatoria mea in Los Angeles  a avut un scop artistic, in primul rand, iar pe plan secund, a fost o calatorie de revedere a prietenilor si romani , si americani, cu care pastrez o legatura permanenta si a locului pe care-l indragesc mult. Cred ca in urma acestui drum , m-am regasit din nou!

In ce a constat evenimentul si cum a fost primit de public?

Am avut un recital de muzica si poezie eminesciana –Veronica Micle-Dragoste eterna, a fost prezentat un film despre Turismul Gorjenesc si proiectia filmului Kandy. Am abordat o Veronica Micle avangardista, fara zulufi, imbracata intr-o rochie moderna, scriitura fiind culeasa din scrisorile ei catre Eminescu si ale iubitului catre ea. Conceptul inedit al acestui spectacol a fost pe gustul tuturor celor prezenti, iar la final a fost un moment de intregire sufleteasca, ceea ce m-a umplut de o mare emotie. Evenimentul a fost organizat intr-o sala eleganta de spectacole la The Collection Olympic de catre doamna Daniela Istrate, presedinta Uniunii si Ligii Societatilor Romane din America, un om deosebit de sensibil la tot ce tine de arta si cultura noastra romaneasca.

La acest eveniment, pe langa dvs, a participat ca invitat special si Dennis Dreith, Presedintele Federatiei  Americane a Industriei Muzicii de Film.

Da, Dennis Dreith, ne-a onorat cu prezenta, el fiind si compozitorul muzicii filmului KANDY care a avut premiera absoluta in America. El a fost si cel care a inlesnit semnarea unui contract important ce tine de productia noului meu film Spovedanii , in regia lui Ioan Carmazan. Cu aceasta vizita am reusit un contract de acoperire a bugetului filmic cu 30% . Totodata, am avut discutii serioase despre o posibila distribuire in China si cateva state in America.

Ati participat si la AFM, acel targ de film american…

Da, AFM-American Film Markets este o experienta interesanta! O piata de desfacere benefica celor din lumea productiei filmului. Festivitatea de deschidere de la Sofitel din Beverly Hills a deschis practic usa unei posibile colaborari intre mine si cativa oameni de film , americani, interesati de povestea filmului meu Spovedanii.

Ce alte rezultate ati mai avut in aceasta calatorie?

Ma bucur mult de revederea cu prietenii mei , Georgiana Nestor, Jaia i Naziana, Larry Minion… Magdalena Oprisescu, nascuta pe plaiuri gorjenesti , ca si mine…Vic Cohen, a fost ca cireasa pe tort! Amic de care nu mai stiam decat din mass media, a facut in asa fel incat sa petrecem timp impreuna si sa discutam despre proiecte de viitor. Vic este star on NBC TV Shows , nominalizat la  Emmy Awards.

De curand ati fost numita Ambasadoare a Turismului Gorjenesc, un titlu onorific alaturi de alti artisti nascuti in Gorj-Horatiu Malaele, Tavi Colen,  Armand Calota…

Da, si a fost o mare bucurie pentru mine sa promovez frumusetile Gorjului in Los Angeles. Filmul despre Gorj prezentat la eveniment a avut un impact extraordinar! De altfel, la acest eveniment am facut si propunerea de infratire a doua ONGuri importante-din Los Angeles- Uniunea si Liga Societatilor Romano-Americane ,reprezentata prin doamna Daniela Istrate si din Tg-Jiu-Asociatia Acasa la Brancusi, sprijinita de Consiliul Judetean Gorj .

Planuri de viitor?

La sfarsitul lunii ianuarie a anului umator, voi merge din nou in Los Angeles. Pana atunci, am proiectele de aici, care se pare, ca nu mai suporta amanare. Respir adanc si-mi continui drumul… Doamne ajuta!

 

Foto 1. Actrita Claudia Motea la AFM SAG-AFTRA AMERICA- Presedinte Dennis Dreith
Foto 2. Claudia Motea si producatorul de film american Robert Dudelson la AFM- American Film Markets
Foto 3. Claudia Motea cu Daniela Istrate-Presedinta Uniunea si Liga Societatilor Romane din America

Written by