O sansa in plus… Antiaging

Folosit de vedete precum Sharon Stone si membrii trupei Rolling Stone, dar si de sportivi precum Rubens Barrichelo sau Zinedine Zidane aflati in cautarea tineretii vesnice si in pastrarea celebritatii pentru cat mai mult timp, tratamentul cu ozon este considerat de adeptii sai un tratament revolutionar cu efecte terapeutice rapide si pe termen lung avand proprietati curative extraordinare.

National Magazin: Terapia cu ozon reprezinta un tratament medical alternativ din ramura medicinei complementare fiind o metoda novatoare de tratament nemedicamentos care foloseste un amestec de oxigen si ozon. Domnule doctor Radu – Mircea Stanescu, sunteti primul doctor din Tirgoviste care ati deschis un Centru de Ozonoterapie. Ce v-a determinat sa va specializati in acest domeniu fiind totodata un practician al medicinei conventionale?

Doctor R- M Stanescu:  Sunt al zecelea din tara, nu doar primul din Tirgoviste, ceea ce spune multe. M-au determinat mult mai marea eficienta a terapiei, avand o perceptie terapeutica de exceptie, faptul ca nu are contraindicatii sau efecte adverse, ceea ce este foarte important, ca este mult mai rezonabila din punctul de vedere al pretului si ca nu a mai facut-o nimeni pentru ca imi plac foarte mult provocarile. Important este eficienta terapiei, celelalte fiind colaterale.

National Magazin: Datorita proprietatilor sale anti – microbiene, bacteriene, virale, fungice, inflamatorii, algice, depresive si fiind imunostimulent, revitalizant, miorelaxant metoda este folosita in medicina in numeroase patologii. Cine formeaza clientela acestui tratament novator si costisitor totodata?

Doctor R– M Stanescu: Rectificam “costisitor”. Exista cineva in Tirgoviste care are interesul sa denigreze ozonoterapia. Costul unui tratament la mine este cat o spaga la spital. Revenind la clientela, vorbim despre foarte multa lume pentru ca vorbim despre 280 de patologii diferite: boli de oase si articulare, boli de nutritie, in mod particular diabetul, boli digestive si cardiologice. Grupa de varsta este enorma, intre 6 si 86 de ani. Dar am avut si un pacient de 94 de ani venit pentru tulburari de circulatie caruia i s-a imbunatatit si erectia.

National Magazin: Targovistenii sunt deschisi sau reticenti la terapie?

Doctor R– M Stanescu: Halucinant de deschisi, chiar mai deschisi decat occidentalii, interesandu-i tot ce se indeparteaza de medicina toxica. Din pacate targovistenii nu prea stiu despre centrul nostru dar prin internet vine 40 – 45% din clientela din oras si 60% din judet.

National Magazin: Permite ozonoterapia reducerea sau eliminarea consumului de medicamente alopante?

Doctor R– M Stanescu: Eliminarea. Este o procedura de profunzime. De aceea si efectul este atat de repede instituit si de aceea sunt anumite rateuri terapeutice pentru ca lumea se simte foarte bine si nu continua tratamentul.

National Magazin: Este un tratament natural si nu farmaceutic. Specialistii acestui tratament echivaleaza o perfuzie cu ser fiziologic ozonat care dureaza 15 – 20 de minute cu 2 saptamani la munte la 7000 m altitudinea. Parerea mea e ca alegerea depinde cu cine mergi la munte dar…

Ozonoterapia beneficiaza sau abuzeaza de placebo?

Doctor R– M Stanescu: Beneficiaza in exclusivitate la inceputul tratamentului. Numai ca efectul placebo nu poate fi instituit foarte mult timp. Cand osul este distrus, te doare indiferent de placebo. Profitam de legenda in sensul bun pentru ca leaga pacientul de terapie prin faptul ca se simte foarte bine de la inceputul tratamentului.

National Magazin: Fiind o metoda eficienta de diminuare a puseelor acute si a oboselii cronice, creste rezistenta la efort si stres fiind stimulant si relaxant al sistemului nervos. Tranformandu-se complet in oxigen nu apare pe lista substantelor interzise cercetate in controlul antidoping. Creaza dependenta terapia cu ozon, dl. dr? Ozonoterapia genereaza alergii sau intolerante?

Doctor R– M Stanescu: Nu, nu are cum, este ca si cum ar crea dependenta respiratia. Nu doar ca nu genereaza alergii, dar chiar le rezolva si lupta impotriva lor. Atata timp cat este aplicata de medici specializati, in limita unor protocoale extrem de riguroase si intrun mediu controlat cu strictete, ea este complet lipsita de incidente sau posibile accidente. Mai adaug si faptul ca ozonul nu produce efecte mutagene sau cancerigene.

National Magazin: Este recomandata ca o terapie nedureroasa, aparent fara riscuri sau efecte secundare cunoscute desi presupune folosirea acelor, perfuzoarelor etc care pe unii ii sperie.

Cat dureaza un tratament si cat de des trebuie repetat?

Doctor R– M Stanescu: In special barbatii sunt speriati rau de tot de ace. Dar chiar este o terapie lipsita de riscuri, nu doar aparent. Se face o testare inainte si trebuie respectat standardul, adica protocolul de tratament. Testarea initiala, desi obligatorie, este facuta doar in clinica noastra, singura din tara. Doar la noi se personalizeaza tratamentul, ca urmare a rezultatelor testarii, adoptandu-l nevoilor personale ale clientilor.

O sedinta dureaza intre 10 – 15 minute si 90 de minute cu cadenta de 2 – 3 sedinte pe saptamana in functie de tratament. Uneori dureaza 1 – 2 luni, dar nu vizite zilnice, ci la cadenta de care vorbim. Lungimea tratamentului fiind mare descurajeaza alti doritori din alte parti ale tarii sa vina la centrul nostru pentru ca ar presupune si alte cheltuieli, respectiv cazare, masa etc. Dar costurile propriu-zise sunt rezonabile. Plata unui tratament de boala de oase nu depaseste 6 – 7 milioane de lei vechi. Terapia se repeata in functie de nevoi la 5 – 6 luni pentru cateva sedinte de intretinere. Vreau sa amintesc despre o pacienta de 82 de ani cu osteoporoza de grad 3 (-3,2 – 3,4) care dupa ciclul initial de tratament si 3 cicluri de intretinere a ajuns la oase de 30 de ani (-0,2 – 0,3), adica osteopemie minora nedetectabila.

National Magazin: Avand aplicabilitate in chirurgie, dermatologie, urologie, medicina interna, ozonul este folosit si in cosmetica. Dar si la inceputul sec. XX in parfumeriile americane devenise foarte popular uleiul de masline ozonificat (glicozonul). Si iar, in sec. XXI, si uleiul de masline si ozonul sunt maxim speculate in tatamentele cosmetice. Sa vorbim asadar si despre segmentul cosmetic in care mai e folosit fiind considerat un tratament impotriva imbatranirii.

Ce-mi puteti spune despre folosirea ozonului in cosmetica?

Doctor R– M Stanescu: Datorita proprietatilor ozonului reproduse in mod identic de uleiul ozonat, acesta surclaseaza orice produs cosmetic de pe piata la ora asta, de orice marca. Desi suna cu prea mare emfaza, este o realitate spusa nu de mine ci de ozonide, adica de produsii de ozonificare ai uleiului de masline. Lucram in prezent la o crema cu ozon pe baza de ulei de masline, Oxa-three. O sa fie extraordinara, deja avem mesaje fantastice in urma testarilor. Injectiile scurtdermice pentru celulita sunt singurele care pot sa trateze de eficienta celulita. Eficienta unui astfel de tratament dureaza 1 an. Iar injectiile subcutanate cu ozon pentru riduri le reduc extraordinar hidratand pielea care nu mai este pastoasa si datorita unui alt efect pe care niciun alt produs cosmetic nu-l produce, cresterea nivelului de oxigen transportat de sange in tesut cu 700 – 1000 %, ceea ce este incredibil. Din cauza asta suntem al naibii de buni si in cosmetica!

National Magazin: Credeti in tinerete fara batranete?

Doctor R– M Stanescu: Nu, este o aberatie, si ma feresc de terapiile care au un singur sens, sunt asa de daunatoare corpului, sunt impotriva naturii. Orice mecanism pe care l-a facut Dumnezeu in corp este reversibil si nu pot fi in postura lui Dumnezeu; daca gresesc terapia respectiva, distrug omul.

National Magazin: Desi ozonoterapia nu este un panaceu neputand vindeca orice si oricand totusi e bine de stiut ca este o metoda eficienta de preventie a anumitor boli si a complicatiilor provocate de acestea. De ce credeti ca exista deschiderea pentru ozonoterapie a oamenilor?

Doctor R– M Stanescu: Vine ca o alternativa, ca o speranta impotriva rapacitatii medicilor, a farmacistilor, a companiilor prestatorilor de servicii medicale care au un singur obiectiv: banul, plus rezultatele incredibil de rapide si de profunzime si costurile accesibile care o fac sa vina in fata.

Folosit de peste 160 de ani la purificarea apei potabile sau la sterilizarea salilor de operatie, ozonului si-a gasit utilitatea in multe ramuri medicale precum si in tratamente cosmetice fiind o sansa noua inclusiv anti-anging. Dar, dupa parerea domnului doctor, abia acum se releva la capacitate, caci pana acum 60 de ani era o practica empirica ducand la aberatii terapeutice, nu cu risc, caci nu a murit nimeni, ci vorbind despre eficienta tratapentului. Ca o curiozitate in cei 200 de ani de cand este cunoscuta terapia ozonificarii s-au inregistrat 5 cazuri de deces.

Am stat de vorba cu domnul doctor primar Radu – Mircea Stanescu, licentiat al Russian Association of Oxigeno – Ozonotherapy, unic acreditat OPMCA, membru al Societatii Stiintifice Romane de Ozono – Oxigenoterapie, sufletul si creierul Centrului de Ozonoterapie din Tirgoviste, companie extrem de moderna, “cea mai luxoasa si cea mai puternica din Romania ca numar de clienti, ca numar de cazuri tratate pe zi si eficienta si prin numarul mare al procedurilor aplicate, 25 din 26, dar si prin faptul ca la noi vin sa se scoleasca si altii”.

Written by