Un veteran al www-ului – AllNetTelecom

In ultimii ani providerii mici si mijlocii de Internet din Romania au fost inghititi de giganti in telecomunicatii, care ocupa in prezent cote majore din piata. In aceste vremuri de restriste, un furnizor autohton de servicii internet rezista de 15 ani pe piata. La cei numai 24 de ani, Adrian Ene, managerul de vanzari al AllNet Telecom, ne vorbeste despre companie si despre parcursul sau ca tanar absolvent.

 

Unde ai lucrat inainte de AllNet Telecom?

Inainte de a lucra la AllNet Telecom am lucrat intr-o agentie guvernamentala sud-coreeana, pe un post de market-reasercher, unde eram responsabil cu prezentarea pietei romanesti companiilor straine interesate si contactarea potentialilor clienti de pe piata autohtona. Inainte de acest post, am avut mai multe joburi de scurta durata, printre care si broker la o agentie de asigurari.

Ce influenta a avut facultatea asupra carierei profesionale?

Terminand Facultatea de Comert din cadrul Academiei de tiinte Economice, am fost mereu orientat spre partea de vanzari. In acest moment urmez un master in Administrarea Afacerilor in limba engleza, tot in cadrul ASE-ului, ce m-a ajutat si mi-a permis accederea pe postul de director de vanzari.

Descrie pe scurt AllNet Telecom

AllNet Telecom SRL  este o companie furnizoare de servicii Internet si este o investitie 100% romaneasca. Avand experienta pe piata inca din 1997, a reusit ca pana in prezent sa acopere, cu reteaua sa proprie de fibra optica, Bucurestiul si zonele limitrofe.

Cum s-a dezvoltat AllNet Telecom?

AllNet Telecom s-a impus, incade la inceput, pe piata providerilor de Internet din Bucuresti prin servicii de transport de date prin fibra optica de calitate superioara si astfel a ajuns sa detina un portofoliu impresionant de clienti.

De ce au incredere clientii in brand-ul AllNet?

AllNet Telecom are in spate o experienta de peste 10 ani de lucru cu servicii Internet prin fibra optica, fiind una dintre primele companii autohtone ce si-a construit o retea proprie de fibra. Experienta astfel acumulata ne recomanda ca unul dintre principalii furnizori de servicii de transport de date pentru providerii importanti. De asemenea, AllNet are parteneriate strategice cu nume mari de pe piata, cum ar fi GTS Telecom.

Ce avantaje aduce fibra optica fata de conexiunile uzuale?

Principalul avantaj oferit de AllNet Telecom catre clientii sai, firme mici si mijlocii, este folosirea fibrei optice pentru realizarea conexiunii, aceasta asigurand viteza maxima de transport, latenta mica si o disponibilitate a serviciilor de peste 99%. Acest lucru este posibil datorita faptului ca fibra optica ofera un circuit privat fiecarui client, ce nu sesizeaza neregulile aparute la circuitele celorlalti clienti, asa cum se intampla pe conexiunile pe cablu Ethernet sau cablu TV. In plus fibra optica nu este afectata de fenomene meteorologice, spre deosebire de conexiunile Wireless, cablu TV, cablu Ethernet sau cablu telefonic.

Cum se diferentiaza AllNet de providerii mari de pe piata?

Datorita faptului ca suntem in plina crestere, putem sa garantam atentia necesara fiecarui client, lucru pe care de multe ori providerii mari au tendinta de a-l pierde din vedere. Pentru noi fiecare client este un client extrem de valoros si important.

Din punct de vedere tehnic ce avantaje aduceti clientilor?

AllNet Telecom garanteaza un timp maxim de interventie in caz de avarie a  retelei de fibra optica de 12, 8 sau chiar 4 ore in functie de necesitatile fiecarui client. Pentru defectiunile ce nu tin de reteaua de fibra optica, timpul maxim garantat de interventie este de 1 ora. Calitatea serviciilor de acces Internet prin fibra optica este sustinuta si de calitatea echipamentelor Cisco (lider mondial in domeniul echipamentelor pentru ISP) pe baza carora este construita in totalitate infrastructura AllNet Telecom.

Cum este legat AllNet Telecom de reteaua Internet?

AllNet Telecom are ca principal furnizor de conectivitate IP internationala unul dintre provideri la nivel mondial – Cogent Co Inc. Acesta asigura accesul la o retea cu puncte de prezenta in peste 140 de orase importante de pe continentul Nord American si European. AllNet are de asemenea legaturi redundante prin Level 3 (liderul mondial in transportul de date prin fibra optica, cu o retea de peste 43.000km) si NTT.

Dar la nivel national?

Fiind membru ANISP inca din 2006 si prezent in RONIX din acelasi an, AllNet Telecom este conectat la principalul nod de Internet Exchange din Romania, la care sunt afiliati toti jucatorii importanti de pe piata nationala. Din 2007 AllNet este de asemenea prezent in Interlan, nodul de Internet Exchange cu cel mai mare trafic in acest moment. Pe langa afilierile la principalele noduri nationale, AllNet Telecom are peering-uri private cu Romtelecom, GTS Telecom, Ilink (fost Evolva), Airbites, Teentelecom, Connet, Comtel, Opensys si Pronet.

Ce planuri de viitor aveti?

Pe termen scurt intentionam sa ne extindem si in zona Regie, prin deschiderea noului sediu pe strada Stefan Marinescu, precum si axarea pe o promovare mai agresiva.

Pe termen mediu intentionam sa lansam noul site pentru a putea sustine campania de promovare mentionata, iar pe termen lung planuim achizitia unui provider mai mic pentru a ne intari pozitia pe piata.