Oldies but Goldies Modern Talking

National Magazin va propune o calatorie in timp, o calatorie de redescoperire a marilor artisti ai anilor 80 si 90. Incepem astazi seria articolelor „Oldies but Goldies” prin prezentarea Modern Talking!

           

        

Inceputul

            Prima etapa din istoria formatiei pop a inceput in anul 1984, cand Dieter Bohlen (nascut in 7 februarie 1954) l-a intalnit pe Thomas Anders (nascut in 1 martie 1963), in cautarea unei voci pentru melodia sa, „Was macht das schon”. Dupa ce au compus impreuna alte cateva piese, cei doi s-au gandit sa incerce o colaborare mai ampla, lansand Modern Talking. Primul hit,  „You're My Heart, You're My Soul” s-a bucurat de un real succes de abia la trei luni dupa lansare, in ianuarie 1985, difuzarea piesei venind dupa ce Thomas si iubita sa, Nora, au fost implicati intr-un accident de circulatie grav. Cei doi au scapat cu bine, din fericire, iar melodia a intrat rapid in top 10-ul a peste 30 de tari, inclusiv Germania natala a celor doi, succesul primului single prefatand deja popularitatea uriasa de care avea sa se bucure trupa. De altfel, piesa a fost vanduta in nu mai putin de opt milioane de copii in toata lumea! A urmat un nou hit, „You Can Win If You Want”, care a condus, la randul sau, cele mai importante clasamente de pe glob. In scurt timp, a aparut si „The 1st Album”, care cuprindea noua piese si care a castigat un disc de platina in Germania, pentru cinci sute de mii de copii vandute!

            Munca multa, succese pe masura

            Dieter si Thomas au continuat sa produca si sa interpreteze piese de calitate, urmatorul hit fiind reprezentat de „Cheri, Cheri Lady”, care a urcat direct pe primul loc in Germania, Elvetia, Austria si Norvegia, precum si in top 10-ul din tari precum Olanda si Suedia. La scurt timp a aparut cel de-al doilea album, „Let's Talk About Love”, urmat de „Ready for Romance”, „In the Middle of Nowhere”, „Romantic Warriors” si „In the Garden of Venus”, albume ce au cuprins piese celebre, precum „Brother Louie”, „Geronimo's Cadillac” sau „Atlantic is Calling (S.O.S for Love)”. Muzica celor doi a ajuns sa fie ascultata pe toate continentele, impunandu-se destul de greu in Marea Britanie si SUA. Cu toate acestea, in trei ani de zile au reusit sa vanda 65 de materiale, o performanta extraordinara.

            Sfarsitul primei ere

            Dupa ce Thomas se casatoreste cu Nora, in vara anului 1985, aceasta se implica tot mai mult in viata trupei, devenind manager-ul lui Thomas. Ea il influenteaza pe acesta in alegerea celebrului sau look, cu parul lung, brunet si rebel. Prezenta permanenta a Norei in jurul Modern Talking este iritanta pentru Dieter, fani si chiar presa, astfel ca certurile devin iminente. Aceasta ajunge chiar sa urce pe scena ca back-vocalist! In cele din urma, trupa se destrama in 1987, Thomas si Dieter mergand pe cai separate.

            Pauza si cariere solo

            Dieter a inceput munca la un nou proiect, Blue System, acesta bucurandu-se de un real succes prin intermediul unor melodii precum „Sorry Little Sarah”, „My Bed is Too Big”, „Love Suite” sau „Deja Vu”, in timp ce Thomas a incercat o cariera solo in SUA, acolo unde se stabilise impreuna cu Nora. In ciuda conflictului din '87, nemtii au pastrat o relatie de prietenie, comunicand in permanenta unul cu celalalt.

            Reuniunea si cea de-a doua etapa

            La unsprezece ani de la destramare, in 1998, Modern Talking renastea! Dupa ce au remixat piese mai vechi, precum primul lor single, „You're My Heart, You're My Soul”, sau „Brother Louie”, alaturi de rapper-ul  Eric Singleton, Thomas si Dieter au pus in vanzare albumul care marca oficial revenirea lor, titlul fiind unul sugestiv: „Back for good”. Materialul a fost un real succes, ocupand locul intai in Germania pentru patru saptamani consecutive, la fel ca si in alte cincisprezece tari! Acest succes remarcabil a facut din Modern Talking cea mai bine cotata formatie din Germania, performanta ce le-a adus baietilor premiul World Music Awards. Bohlen si Anders au mai lansat cinci albume, „Alone” (1999), „Year of the dragon” (2000), „America” (2001), „Victory” (2002), „Universe” (2003), care au cuprins piese precum „Sexy, Sexy Lover”, „You Are Not Alone”, „China in her Eyes”, „No face, no name, no number”, „Last Exit to Brooklyn”, „Life is too short”, „Ready for Victory”, sau „Juliet”. A doua era a fost mai incarcata de succese decat prima, pentru Modern Talking, trupa bucurandu-se de notorietate pe intreg mapamondul.

            „The Final Album”

            In 2003, Bohlen isi publica autobiografia, in care il caracteriza pe Thomas intr-o maniera destul de dura. Despartirea deja vehiculata de presa a fost confirmata in cele din urma prin lansarea „The Final Album”, o compilatie ce cuprindea cele mai importante hit-uri ale trupei.

            Dupa destramarea trupei, Dieter Bohlen s-a alaturat juriului „Deutschland sucht den Superstar”, varianta nemteasca a „Pop talent”, in timp ce Thomas Anders si-a reinviat cariera solo si a inceput sa dedice foarte mult timp promovarii tinerelor talente.

            Dincolo de conflicte si neintelegeri, Modern Talking ramane una dintre cele mai importante trupe din istoria recenta a muzicii internationale, carisma si talentul celor doi membri fiind unice.

Written by