Sahul romantei, la Targoviste – Ziua 2

 

                Vineri seara s-a consumat, la Targoviste, cea de-a doua seara a festivalului national de romanta, Crizantema de Aur.

                Atmosfera a fost, si de aceasta data, superba, publicul fiind incantat atat de reprezentatiile ultimilor saisprezece concurenti, cat si de recitalul „prietenilor romantei”. Zarui Vardanean, Estelle Boin si Deolida Bernardo au adus la Targoviste romanta ruseasca, chansonetta franceza si fado-ul din Portugalia. Totusi, cele mai multe aplauze le-a strans Ramona Badescu, cea care a intrat pe scena pentru a doua oara in cadrul Crizantema de Aur 2011, dupa ce in prima zi de concurs si-a ajutat tatal la sectiunea creatie. Frumoasa olteanca a ridicat publicul in picioare cu chanzonette romane, fiind acompaniata de o trupa de instrumentisti italieni.

                Tot aseara au intrat in concurs si restul competitorilor la sectiunea interpretare si creatie. Iata lista completa a participantilor la sectiunea interpretare: Elena Rotaru, Nina Cuciuc, Lilica Ionita, Ghibea Ana, Sava Dimcea, Rodica Gabriela Anghelescu, Mugurel Onoriu Gabor, Eugeniu Niculae Moise, Ionut Daniel Pop, Horatiu Bosca, Nelu Iorga, Raisa Barnaz, Mariana Claudia Filipescu, Ionel Lipan, Neonela Duplei, Ina Elena Dinca, Magdalena Suciu, Cristina Nceasu, Vladimir Catana si Paula Rad. De cealalta parte, la sectiunea creatie, au intrat in concurs urmatorii: Svetlana Badrajan, Emil Havirliuc, Marin Voican Gioroiu, Bratu Voicescu Ionel, Stancea Marian, Cristel Badescu, Marcel Morarescu, Gheorghe Cretu, Larisa Corobceanu, Titel Popovici si Aurel Ciugudan. Acestia au fost ajutati de orchestra Romanticii si grupul instrumental Romanta, conduse de maestrul Dan Ardelean. Toti concurentii au impresionat publicul si juriul, acesta din urma avand de luat niste decizii extrem de dificile pana in aceasta seara, cand va avea loc festivitatea de premiere.

                Targovistenii au putut din nou sa ii intalneasca pe Stefan Popa Popa’s si creatiile sale  expuse, in continuare, in holul Casei de Cultura a Sindicatelor. Printre cei caricaturizati la Targoviste de maestru s-au numarat si trei dintre componentele echipei locale de baschet feminin, Chrissy Givens, Betty Kalanga si Olena Samburska, care nu si-au ascuns surprinderea vis-a-vis de rapiditatea artistului, care a realizat nu mai putin de douasprezece caricaturi in doar treizeci de minute.

                Prezent in cladire a fost si Leonte Nastase, un alt caricaturist de marca al Romaniei, care le-a facut cadou celor prezenti sansa de a fi caricaturizati in mod gratuit.

                In ultima seara a festivalului vor fi anuntati marii castigatori ai concursului, iar publicul se va reintalni cu cel ce a castigat editia precedenta a Crizantemei de Aur, Sorin Lupu. Momentul culminant al acestei editii va fi reprezentat de „Zaraza”, recitalul sustinut de Loredana Groza, in incheiere. 

Written by