Nu spal vasele, nu fac munca casnica, dar pot sa ma trezesc la 12 noaptea si sa fac un coc

Ii intorcea parul unei cliente cu peria cand am intrat in salon ca sa-i iau interviu. Era acolo, in plina actiune de hair styling. Si asta pentru ca atunci cand lucreaza, Cati nu munceste, ci isi concretizeaza iar si iar pasiunea. Are grija de clientele ei si le educa mereu. Este un exemplu de tanar manager care se simte cel mai bine cu foarfeca in mana. A ridicat o afacere in picioare chiar in timp de criza, insa Cati nu pune nicio bariera intre business si colegi. Bani sunt bani, dar tot mai bine ii este cand pune culoare pe parul clientelor.

National Magazin: V-am prins in plina actiune, cu peria si feonul in mana. Care sunt tendintele in hair styling?

Cati’Studio: In materie de culoare, se poarta auriu, aramiu si ciocolatiu. Culorile naturale sunt baza. In materie de coafuri, revin anii ’40, vorbesc de cutele acelea excentrice, cat mai buclat, coafuri romantice, foarte mult tapaj si foarte mult volum. Cocurile sunt inca la moda, liniile foarte brute corelate cu liniile foarte fine si, intotdeauna spun ca de fapt, culoarea da expresia tunsorii.

National Magazin: Va amintiti cand ati tuns prima oara ?

 Cati’Studio: Am fost emotionata prima data, eram in perioada scolii si mi-am tuns o ruda foarte apropiata, dar cele mai multe experimente le-am facut pe sora mea.

National Magazin: Unde ati studiat si ce premii ati luat?

Cati’Studio: Am facut UCECOM-ul (Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti) acum 11 ani, imediat dupa ce am terminat liceul. Nu aveam nicio legatura cu ea, pur si simplu am vazut intr-un ziar ca se face preselectie si cand am ajuns acolo am fost dezamagita, apoi entuziasmata. Dezamagita pentru ca nu intelegeam care, cum, de ce, nu intelegeam de la colorimetrie pana la tunsori. Intotdeauna avem de invatat. Dupa cinci ani, am simtit culoarea si tunsoarea, timp in care am tot studiat.Multumita nu o sa fiu niciodata. Intotdeauna avem de invatat. Am mai studiat la Academia de Coafura «Blondi», unde am gasit raspunsurile la toate intrebarile si prin care am facut niste cursuri in Londra si Paris prin Wella. Am obtinut multe atestate si premii la concursurile Wella pentru tunsoare si culoare.

National Magazin: A fost pasiune sau a fost o alegere de moment ?

Cati’Studio: A fost pasiune. Colorimetria ma pasioneaza cel mai mult. Datorita pasiunii, am reusit sa-mi fac un salon la 28 de ani. A fost foarte mult de munca. Am lucrat in diferite saloane, am facut practica pentru diferite saloane, iar cand spun practica spun ca am stat pana la 12 noaptea. Am  facut tot ce se numeste casting, tot ce se numeste filmari, tot ce se numeste acasa, tot ce se numeste rude, tot ce inseamna azil de batrani si scoala de copii abandonati ca sa ma perfectionez in aceasta meserie.

National Magazin: Cum ati inceput afacerea ?         

Cati’Studio: Am fost angajata, insa patronii te considera un sclav, nu un om pasionat, asa ca am zis sa-mi deschid un salon. Am inceput cu PFA si mi-am facut publicitate prin viu grai si prin Internet. Am muncit de dimineata pana noaptea, iar in zilele de sarbatoare nu am zis «Nu!» niciunei cliente. Daca au vrut la ora 18, 19 sau 21, eu nu i-am spus «Nu!». Am deschis primul salon in 2006, dar am facut mutari de la bloc pe bulevardul Carol I. Am vrut sa fie la vedere.

National Magazin: Este greu sa deschizi un salon ?

Cati’Studio: E foarte greu. Necesita ambient, nu e ca la un magazin, aranjezi niste rafturi si umerase. Aici e vorba de servicii si cum te ocupi de aceste servicii. Acestea diferentiaza un salon de altul. M-am ocupat de el ca de un copil si vreau sa creasca, dar mai intai trebuie sa-i dau cei sapte ani de acasa. Am facut din coafor o necesitate, nu un lux. Raportul este calitate-pret.

National Magazin: Cu ce se diferentiaza Cati’Studio de alte saloane ?

Cati’Studio: Prin profesionalism, prin etica stilistica, asa cum se lucreaza in strainatate, lucram si aici. Ascultam preferintele clientilor, dar le dam si sfaturi. Am cautat angajati pasionati, profesionisti care stiu cum sa se poarte, stiu cum sa priveasca si sa multumeasca clientii. Mi-am ales oamenii dupa sute de interviuri si nu exagerez cand spun asta. Sunt pretentioasa, asa ca am vrut sa lucrez cu persoane care isi doresc cu adevarat sa faca meseria de dragul artei, nu pentru bani. Cand lucrezi pentru bani, se simte. Cand lucrezi ca sa castigi clientul inseamna pasiune. Eu imi educ clientul.

National Magazin: Salonul ofera si masaj, manichiura, pedichiura si make-up. Cum ati hotarat sa introduceti aceste servicii ?

Cati’Studio: Nu eu am hotarat, clientele au hotarat. Veneau la coafor si ma intrebau « Dar nu ai si o manichiura ? Dar ce bine ar fi fost sa ai si masaj. Dar ce bine ar fi fost sa ai si cosmetica». Si uite asa le-am introdus treptat pentru ca a fost greu. L-am deschis pe timp de criza si toti prietenii mei si familia m-au intrebat « Dar esti nebuna ? Chiar acum te-ai gasit sa-l deschizi ? ». Am vrut salonul asta si am cautat sapte luni de zile un spatiu unde sa-l deschid. Am vrut sa fie pe bulevard, sa fie bine pus, sa aiba o anumita destinatie. Am vrut central.

National Magazin: Cate cliente aleg zilnic serviciile Cati’Studio ?

Cati’Studio: Sincer, asta nu am numarat. Cam patru-cinci in zilele moarte, iar cand e vreo sarbatoare vin 20 de cliente la coafor. Mie imi place cand vin cliente pretentioase pentru ca prin ele denota profesionalismul meu. Dar la mine mai vin tineri dornici sa invete si carora le predau si le arata cum se face treaba fara sa le iau bani. Imi place sa predau. O sa-mi deschid o scoala de stilistica. Nu vreau sa spun de acum cum si ce se va intampla, dar vreau sa fie totul ca in strainatate.

National Magazin: Va pasioneaza foarfeca si peria. Care este tunsoarea sau coafura preferata ?

Cati’Studio: Tunsoarea bob pentru ca pune in evidenta simetria fetei. Tot ce este lung e mai greu de ingrijit si apeleaza foarte mult la coada.

National Magazin: Exista tunsorile sau coafurile Cati’Studio?

Cati’Studio: Exista cocurile Cati’Studio, pe care le-am evidentiat si pe site. Asta e pasiunea mea. Nu spal vasele, nu fac munca casnica, dar pot sa ma trezesc la 12 noaptea si sa fac un coc.

 

Written by