Sanatatea este pe primul loc!

Da da! Auzim mereu replica asta, dar cati dintre noi o respectam? Credem in ea insa nu o si respectam. Sanatatea este cadoul divinitatii de care noi trebuie sa avem grija. In viata de zi cu zi facem greseli, facem multe manevre gresite care pe termen lung nu ne aduc bucurii:

Fumatul. Este nociv, afecteaza si buzunarul si sanatatea. Imbatraneste tenul, strica aspectul tanar al pielii, provoaca boli pulmonare obstructive cronice.

Sedentarismul Mergem la birou cu masina, coboram si venim sa luam loc pe scaun. Atat. La sala de sport nu mai avem timp sa mergem, pentru a nu alerga iarasi gasim scuze sa abandonam si ne trezim cu kilograme in plus, cu afectiuni ale coloanei, cu probleme ale articulatiilor.

Stresul. Cel mai mare dusman. Ne enervam, ne panicam , avem de respectat un deadline iar presiunea este pe umerii nostri. Stresul afecteaza pielea, duca la caderea parului, afecteaza sistemul imunitar, somnul iar odina devine un vis.

Acestea sunt top 3 cele mai intanlite probleme cu care oamenii activi ai secolului 21 se confrunta. Poate ar trebui sa ne luam viitorul in propriile maini, sa lasam pachetul de tigari la cosul de gunoi, sa mergem pe jos macar jumatate de ora, sa punem muschii la treaba, sa uitam macar o ora de problemele zilnice. Acestea oricum vin si pleaca, frustrarile cu care ramanem noi sunt marea problema. Asadar, un ceai, o mica plimbare, o discutie cu un prieten si parca viata devine mai frumoasa.

Multa sanatate!

Written by