The Big Bang Theory

Doi fizicieni dereglati psiho-social, un inginer evreu libidinous si un astrofizician indian cu mutenie selectiva. Toti gravitand in jurul frumoasei vecine de palier, Penny (Kaley  Cuoco), incercand sa descopere ce trebuiau sa stie de mici – viata normala.
Primii doi se numesc Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) si  Sheldon Cooper (Jim Parsons), sunt geniali si antisociali.
Howard Wolowitz (Simon Helberg) este evreul cu fizic firav dar cu vocabular zdravan, care inca locuieste cu mama sa.
Iar Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar) sau Raj – tanarul indian suferind de mutenie selectiva, activata doar in prezenta femeilor.
Asa o imagine e destul de greu de stors din cap, insa creatorul serialului – Chuck Lorre (alaturi de producatorul executiv, Lee Aronsohn, face echipa creativa a uriasului “Two and a Half Men”) – a spart iar randurile. “The Big Bang Theory” aduce din multe unghiuri cu “Two and a Half Men”, insa ramane dureros de hilar si impresionant de original.
Povestea celor patru tineri cercetatori intarziati social deschide un larg “evantai” de motive de ras spasmodic.
Sigur, au dezvoltat o obsesie pentru revistele de benzi desenate, se lauda cu colectii tematice cel putin interesante – curele, ceasuri, ochelari, statuiete, masini de inghetata – toate sunt simboluri ale binelui: Batman, Superman, Flash, Aquaman (desi Raj crede ca e supraestimat in comparatie cu Wonder Woman), Green Lantern si alti mascati purtatori de costume de carnaval, cu chilotii trasi peste pantaloni; le place sa joace jocuri pe consola, sa faca glume stiintifice decriptate doar de ei si fac al dracu’ de urat cand vine vorba sa decida cine va purta costumul Lanternei Verde la vreo petrecere mascata.
Atat Leonard, cat ai Howard si Raj au atatea ciudatenii care dau un plus atmosferei, insa elementul central al seriilor il reprezinta Sheldon.
Nu degeaba a castigat Jim Parsons un Glob de Aur in 2011 pentru interpretarea sa. Un rol vast si elaborat, asa il pot caracteriza pe Sheldon Cooper.
Are locul lui pe canapea, bate la usa de fiecare data de trei ori, rade in suspine, nu ii plac atingerile fara protectie, a impanzit sisteme pentru tot ce exista in casa – de la meniurile zilnice pana la un contract de colegi de apartament – a inventat sahul in trei si are o relatie speciala cu “mamaita” lui. Toate il caracterizeaza pe Sheldon intr-un singur fel: in felul lui. Si nu, Sheldon nu e nebun. Mama lui a pus sa fie testat, asa cum nu ezita niciodata sa afirme cand i se da ocazia.
Desi par exagerati cu tabieturile si hobby-urile lor, cei patru traiesc viata de acum din cauza unor parinti excesivi; o mama crestina fanatica, una care e mai utila pe post de cub de gheata decat ca mama, una extrem de mamoasa si doi parinti care si de la mii de kilometri departare isi controleaza strict copilul.
Lansat in 2007, “The Big Bang Theory” inca ruleaza in 2011 cu sezonul 5. De-a lungul celor 4 ani, serialul a strans un Glob de Aur, alte 5 premii si 17 nominalizari.

“The Big Bang Theory” – BAZINGA!

Written by