Habitat for Humanity Romania a strans 75.900 de Euro prin campania -Adevarul este in inima ta-

In perioada 6 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012, Habitat for Humanity Romania a derulat campania nationala „Adevarul este in inima ta!”. Ca urmare a donatiilor primite prin SMS, online, direct in conturile Habitat sau prin sponsorizari cu materiale de constructii, s-a strans suma de 75.900 de Euro. Cu aceste resurse vor fi asistate mai multe familii in nevoie urgenta de locuinta din judetele Mures, Calarasi, Giurgiu, Bihor, Bacau, Prahova si Dolj.


„A fost pentru prima data cand Habitat for Humanity Romania a initiat o campanie de acest gen la nivel national, orientata mai ales catre donatorul individual. Ne-am bucurat nespus sa vedem cum mai mult de 5.000 de persoane au ales sa contribuie la programele Habitat si sa se implice direct in rezolvarea  lipsei de adapost pentru semeni. Increderea din partea celor care ne sustin este nepretuita, ne onoreaza si ne responsabilizeaza.  Chiar in aceste zile putem vedea consecintele tragice ale locuirii improprii, cand, in Romania, zeci de oameni au murit de frig din cauza faptului ca nu au un loc adecvat, pentru a locui in siguranta. Cei care au donat, persoane fizice si companii deopotriva, stiu de-acum ca, cel putin pentru oamenii ajutati prin acest proiect, cosmarul locuirii in conditii inumane va lua sfarsit”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania.

In 15 ani de activitate, Habitat for Humanity Romania a ajutat prin programele sale peste 8.000 de oameni, a construit, renovat sau reabilitat locuinte pentru  2.326 de familii, a gazduit mai mult de 4.030 de voluntari si peste 1.070 de case afectate de inundatii.

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea saracaciosa a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul.

Habitat for Humanity Romania (Habitat pentru Umanitate) a ajutat, pana in acest moment, peste 2.326 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Foto: Sorin Onisor

Written by