ARGINT PENTRU STEAUA LA SABIE UNDER 13

ECHIPA DE SABIE UNDER 13 STEAUA

ARGINT PENTRU STEAUA LA SABIE UNDER 13

Ina Mocanita, Sabina Hogas, Andreea Verenca si Mara Cotoc (in ordine de la dreapta la stanga in fotografia de mai sus) au curerit argintul in proba pe echipe. Cele patru sportive au reusit sa ajunga in finala dupa ce au invins alte echipe puternice din Slobozia si Iasi. In total, la startul acestei competitii, au fost inscrise douazeci de echipe.

Antrenorii Mihaela Bulica (Bubu) si Nicolae Alexe (Nae) au meritul de a fi adus pe plansa Campionatului National de Scrima cele mai talentate luptatoare ale Clubului Steaua motivate de performantele obtinute pe parcursul anilor de Simona Gherman, Ana-Maria Branza (Popescu) si Laura Badea.

Performanta este cu atat mai notabila daca avem in vedere faptul ca in lotul Stelei s-a evidentiat SABINA HOGAS. Tanara Speranta a clubului aflata la a doua competitie a carierei, dupa o pregatire intensa de DOAR 6 LUNI, a reusit sa castige in prima zi a competitiei 4 din cele 5 lupte din grupa in care a fost repartizata.

Mai mult, in timpul celei de a doua confruntari, la 0-2 pentru adversara, Sabina s-a aruncat in atac si a suferit o usoara entorsa. A fost un moment foarte dificil in care antrenorii si medicii prezenti au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor si, spre uimirea si bucuria celor din jur, SABINA s-a ridicat. Antrenorul Nicoale Alexe (Nae) a intrebat-o :  – Sabina, abandonezi ? Raspunsul a venit prompt : NU !

A CASTIGAT LUPTA CU 5 – 2 SI A FOST DE NEOPRIT IN CELE CARE AU URMAT !

Ziua a doua, competitia intre echipe, a inceput cu o confruntare intre echipele Stelei din Bucuresti si CSS Slobozia.

SABINA a inceput asalturile din postura de rezerva insa, pe parcursul urmatoarelor confruntari, a dovedit antrenorilor ca se pot baza pe ea atat din punct de vedere tehnic cat si mental. Alaturi de curajul si determinarea de care a dat dovada, (dupa ce a ratat Nationalele din 2021 din cauza unei accidentari la genunchi) a contat enorm conditia ei fizica excelenta cladita in cei peste 6 ani de inot intensiv (ultimii doi tot la Steaua cu antrenoarii Valentina Brat si Felix Maistru).

FINALA a fost un adevat derby: Steaua vs Dinamo.

Asalturile Stelei pentru medalia de aur au fost incepute de Ina Mocanita, sportiva cu experienta de peste 5 ani. Au urmat SABINA (cu 6 luni de pregatire intensiva din totalul de 12 petrecute pe plansa) si Mara (cu experienta de peste 5 ani).

La jumatatea confruntarii SABINA a reusit sa aduca Stelei 6 puncte din 10 si sa reduca din diferenta care le departaja de sportivele dinomoviste insa, pana la final, experienta fetelor antrenate de Cristian Lupu, care s-au clasat la proba individuala pe primele trei locuri, a fost decisiva.

In fotografia de mai jos le regasim pe BOBES EVA, CORLATESCU SOFIA, PESCARU AMELIE si RADU RALUCA, valorosul lot dinamovist medaliat cu aur.

STEAUA cucereste medalia de argint si promite ca, in 2023, o va cuceri pe cea de AUR !