Eveniment comemorativ in memoria regretatului regizor Sergiu Nicolaescu

 

Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor – RADEF Romaniafilm, organizeaza joi, 10 ianuarie 2013, orele 19.00, la cinematograful Patria din Bucuresti, un eveniment comemorativ in memoria regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, in fapt o dezbatere libera cu tema „Cinematografia romanesca intre agonie si extaz…”, urmata de proiectia filmului „Mihai Viteazul”.

Evenimentul se doreste a fi o intalnire intre personalitati din lumea filmului, actori, regizori, producatori, distribuitori de film, precum si alti factori determinanti in dezvoltarea industriei cinematografice din Romania. De asemenea, sunt invitati Prim Ministrul Guvernului Romaniei, dl. Victor Ponta, ministrul culturii, dl. Daniel Barbu, presedintii comisiilor de cultura din Senat si Camera Deputatilor, directorul general al Centrului National al Cinematografiei, dl. Eugen Serbanescu, precum si directori generali ai celor mai mari case de productie cinematografica.

            Ideea organizarii evenimentului mai sus mentionat, a venit, din pacate, in urma dezbaterilor publice generate de decesul maestrului Sergiu Nicolaescu si de interesul aratat de zecile de mii de cinefili care au vizionat in ultimele zile filmele regretatului regizor, atat in salile de cinematograf, cat si pe posturile nationale de televiziune. Dezbaterea libera va fi moderata de directorul general al RADEF Romaniafilm, dl. Marius Cristian Iurascu iar tema principala va fi continuarea modernizarii, reabilitarii, digitalizarii si rebranduirii salilor de cinematograf din reteaua RADEF Romaniafilm, cu numele monstrilor sacri din cinematografia romanesca, avand ca exemple cele doua sali, care au primit deja numele celebrilor „Florin Piersic” la Cluj si „Sergiu Nicolaescu” la Targu Jiu.

Asa cum am mai mentionat, conducerea RADEF Romaniafilm considera ca nu trebuie sa ne moara valorile nationale pentru a le arata recunostinta si speram sa putem reabilita, moderniza, digitaliza si rebrandui in urmatorii doi ani, salile de cinematograf „Dacia” din Piatra Neamt – Draga Olteanu Matei, sala „Modern” din Pitesti – Sebastian Papaiani, sala „Portile de Fier” din Turnu Severin – Geo Saizescu, sala „Patria” din Craiova – Amza Pellea, sala „Patria” din Bucuresti – Toma Caragiu, sala „Arta” din Sibiu – Ion Besoiu, sala „Central” din Braila – Stefan Mihailescu Braila, etc.

Written by