MANOWAR lanseaza noul album in format digital pe 16 iunie 2012

Noul album de studio MANOWAR, The Lord Of Steel, va avea lansarea mondiala, in format digital, pe 16 iunie, exclusiv prin iTunes si prin magazinul online al formatiei, The Kingdom of Steel. In aceeasi data, Metal Hammer UK va lansa o editie speciala a numarului 223 – “Steel Edition”. Acesta va include CD-ul si o copie digitala a albumului.

The Lord Of Steel debordeaza de putere in stare pura, energie nestavilita si un sound la fel de brutal si salbatic precum fortele naturii. Titluri precum Annihilation sau Hail, Kill and Die!  dau tonul unui album plin de surprize.

Spre deosebire de albumul Gods Of War, lansat in 2007, acest album nu este unul conceptual. Totusi, fiecare piesa spune o alta poveste, pastrand atat atasamentul MANOWAR fata de valori precum corectitudinea si onoarea cat si toate celelalte elemente pe care fanii MANOWAR le cunosc si iubesc.

Fanii MANOWAR ar trebui sa se astepte sa fie “loviti in plin” dupa cum a declarat basistul Joey DeMaio intr-un interviu recent. Tot el a explicat ca “…albumul e definit de brutalitate si putere pura
Albumul va fi mixat si masterizat la legendarele studiouri Wisseloord, de catre inginerul de mixaj Ronald Prent si de catre Darcy Proper – inginer masterizare, dubla laureata a premiului Grammy. Ambii sunt vechi colaboratori ai trupei MANOWAR.

Bine cunoscuta pentru spiritul de aventura si pentru faptul ca nu a lansat doua albume in acelasi stil, trupa MANOWAR a pasit de data aceasta in lumea povestilor si personajelor din filmele de actiune, concepand pentru prima oara o piesa special pentru o productie Hollywoodiana – EL GRINGO. Piesa “Expendable” este si ea inspirata de seria cinematografica “The Expendables”.

Recent, trupa a anuntat ca El Gringo va fi tema sonora a westernului omonim, din distributia caruia fac parte Scott Adkins (‘Expendables 2’, ‘The Bourne Ultimatum’) si Christian Slater. Filmul este o productie After Dark Films (‘An American Haunting’) in colaborare cu Joel Silver (‘Matrix’, ‘Lethal Weapon’) – din partea Dark Castle Home Entertainment.
 

Trailerul pentru filmul ‘El Gringo,’ in care se regaseste un scurt pasaj din tema sonora, pate fi vazut aici: 

http://youtu.be/cfaOoABkQW4

Un preview al piesei ‘El Gringo’ este disponibil aici: http://youtu.be/2JOqDxJ5trY

Un preview al piesei ‘Expendable’ este disponibil aici: http://youtu.be/koNYpiwHjHY

“Discutam despre un album conceptual, dar apoi ne-a venit ideea sa pornim intr-o alta directie. Acesta este punctul in care ne aflam acum,” a explicat Joey DeMaio. “M-am documentat pentru a avea cele mai bune microfone si pre-ampuri pentru chitari. Sunetul basului sfideaza moartea. Am lucrat mult si la tobe, oferindu-i lui Donnie loc sa se exprime. Iar Eric va fi, ca de fiecare data, mai amplu ca viata.”

MANOWAR sunt gata sa celebreze noul lor album, intr-o maniera demna de renumele de regi ai metalului, sustinand concerte, in calitate de headliner, la festivaluri in aer liber din toata Europa.

MANOWAR va serba lansarea albumului chiar pe scena OST Fest, pe 16 iunie. Biletele sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si in Hard Rock Cafe. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe Biletoo.ro.  BLT.ro,  www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro

 

Trupa va avea statutul de headliner si la urmatoarele festivaluri europene:

Joi, 21 iunie 2012, Gods of Metal – Milano, Italia

Vineri, 6 iulie 2012, Getaway Rock Festival – Gavle, Suedia

Luni, 9 iulie, 2012 – Dortmunder Music Week Festival – Dortmund, Germania

 

Pentru mai multe informatii vizitati:   

www.manowar.com   
www.facebook.com/manowar
 www.magiccirclemusic.com

 

Written by