Prea multe ore la sala? Rasfatati-va cu o bere rehidratanta

Un studiu realizat in 2010 de Universitatea din Granada si Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice (CSIC) din Madrid a demonstrat ca dupa un efort considerabil, un consum moderat si responsabil de bere este benefic. Astfel, bautura din malt ajuta la recuperarea pierderilor hidrice si la o rehidratare prin care se refac pierderile hidro-electrolitice si care reinstaureaza rapid si complet depozitele energetice epuizate.

Intr-un cuvant: recuperare. O recuperare atat fizica, dar si psihica. Berea ofera corpului uman apa (93%), dar si alte substante cum ar fi vitamina B, fibre, minerale (potasiu, magneziu) si antioxidanti.

Corina Zugravu, presedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, sustine ca berea consumata moderat prezinta o multitudine de beneficii pentru organism: “Trecand peste efectul racoritor pe care il are, nu trebuie sa uitam nici faptul ca berea ajuta la rehidratarea organismului dupa efort fizic si datorita compozitiei sale: adica o proportie de 93% din apa si 7% substante nutritive. Trebuie precizat insa faptul ca efectele benefice ale berii sunt valabile doar in conditiile in care aceasta este consumata cu moderatie de catre adulti responsabili cu o dieta echilibrata.”, continua aceasta.

In acelasi timp, berea contine fibre: doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, procentul ajungand pana la 30%.  

Pana si pentru soferi exista vesti bune. Berea fara alcool, desi are un gust diferit, are si ea aceleasi proprietati benefice pentru organism, fiind solutia ideala pentru cei care nu isi pot permite in fiecare zi sa bea o bere cu alcool.

Written by