Radio Romania Junior sarbatorit acasa

Echipa Radio Romania Junior a revenit acasa dupa ce a participat la Festivitatea de premiere a New York Festivals International Radio Programs and Promotions Awards pentru a-si primi prestigioasa distinctie "Cel mai bun radio online".

Intr-o conferinta de presa organizata la sediul Radio Romania, membrii celui mai tanar nou venit in familia radioului public romanesc i-au incantat pe cei prezenti cu un somptuos spectacol de lumina, sunet si costume al carui mesaj esential a fost: "Sa salvam copilaria!".

Intampinati deopotriva de colegii din Radio Romania si de colegii de breasla, Junior, Profesorul Azet, Zana Balerina, Zana Norilor, Actrita Gabriela, Jo si Andreea Explorator au dezvaluit doar o mica parte din "Universul Junior", un univers unde cei mici si cei mari se pot juca si pot invata intr-o lume virtuala sigura, actuala, creativa si distractiva.

Prezent la conferinta de presa, András István Demeter, presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, a felicitat intreg colectivul Radio Romania Junior precum si Radio Romania New Media din care acesta face parte, mentionand totdata ca: "Postul public de radio are un anumit discurs pentru copii. In urma cu un an am decis sa accentuam un pic drumul pe care l-au deschis colegii de la Radio 3Net si sa dam nastere unei initiative care se numea Radio Romania Junior. Unde au ajuns cu imaginatia si libertatea ati vazut si dumneavoastra aici. Pentru a accentua aceasta imaginatie si aceasta libertate Universul Junior se petrece in universul internetului. Nu as dori insa ca Radio Romania Junior sa ramana numai pe internet si ne gandim ca, poate, ii vom gasi si o dimensiune mai… terestra, printr-o transmisie in FM".

Carmen Ionescu, directorul Departamentul Productie Editoriala, i-a urat, la randul sau, bun venit acestui tanar membru al familiei editoriale Radio Romania. "Creativitate, veselie, imaginatie… le-ati vazut cu totii aici. Ce as vrea sa subliniez este insa latura umana a acestei echipe. Ei au fost alaturi de noi atunci cand a trebuit sa ne adresam si copiilor mai putin veseli si mai putin fericiti care au avut nevoie de noi. Juniorii au fost impreuna cu noi la copiii de la Valea Plopului si acolo i-am vazut cum au reusit sa aduca zimbetele pe fetele acestora."

„E atat de bine sa incepi de sus!” a fost remarca juriului New York Festivals International Radio Programs and Promotions Awards atunci cand au inmanat colegilor nostri de la Radio Romania Junior premiul "Cel mai bun radio online", stiut fiind ca abia la data de 1 noiembrie 2011 acest singur post public de radio online destinat copiilor a inceput sa emita. "Vom castiga cu siguranta si la anul!" a fost promisiunea de la finalul conferintei de presa a echipei de realizatori care va asteapta sa accesati www.radioromaniajunior.ro si sa… salvati copilaria!

Written by