Romeo si Julieta, show grandios pe gheata in Bucuresti

 

Spectacolul “Romeo si Julieta”, ce a avut loc in premiera absoluta seara trecuta, 19 ianuarie, in Bucuresti, a incheiat exceptionalul turneu national al Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice). Cea mai cunoscuta trupa de balet pe gheata din lume a mai pus in scena spectacole pline de magie si la Timisoara (15 ianuarie), Cluj Napoca (17 ianuarie) si Sibiu (18 ianuarie).

 

Intr-un decor de poveste, la Sala Palatului, balerinii-patinatori au cucerit publicul bucurestean prin interpretarea spectaculoasa a operei “Romeo si Julieta”, cea mai faimoasa poveste de dragoste din lume. Audienta a fost impresioanata si coplesita de combinatia fascinanta dintre baletul clasic si salturile si piruetele specifice patinajului artistic executate fara cusur.

 

Dinamica miscarilor, limbajul corporal, completate de povestea recreata pe doua tone de gheata si de muzica au invaluit sala intr-o atmosfera feerica. Artistii au imbinat perfect elementele sportive cu cele ale baletului clasic rusesc.

 

„Romeo si Julieta” vine dupa alte doua spectacole care au incantat locuitorii din Timisoara, Cluj si Sibiu prin cinci reprezentatii. Patinajul si baletul au devenit o singura arta in interpretarea artistilor in„Lacul Lebedelor”, spre deliciul clujenilor, si in „Spargatorul de nuci”, de care s-au bucurat atat cei din Timisoara, cat si cei din Sibiu.  

 

Singurul ansamblu de balet pe gheata cu drepturi pentru aceasta denumire, Saint Petersburg State Ballet on Ice, este condus in prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei si fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ansamblul numara peste 50 de balerini patinatori, multi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maestri ai sportului in Rusia.

Patinoarele create in toate cele patru orase din tara se alatura multor altor scene pe care balerinii au evoluat in SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elvetia, Columbia si Argentina. Spectacolele din Romania au inceput in urma cu doi ani si de fiecare data s-au bucurat de un succes remarcabil.

 

Turneul din aceasta iarna al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a fost organizat de Diesel Events, cu sustinerea Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Written by