Premiera oficiala: schitele lui Caragiale reunite intr-un spectacol inedit, la Teatrul Ion Creanga

 

Miercuri, 30 ianuarie a.c., de la ora 18.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, spectatorii vor putea urmari, in premiera oficiala, un nou spectacol al Teatrului Ion Creanga: "D-l Goe, Vizita, Pedagog de scoala noua – Mofturi".

Dorind sa promoveze tinerii regizori in lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creanga s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montarile sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distributie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cristian Irimia, Mihai Verbitchi, Miruna Ionescu, Cristina Casiani, Cerasela Popescu, Ilinca Atanasiu, Voicu Hetel, Cristian Cretu, Marius Nanau, Oliviu Cristian Bughiu.   

“Este un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent in momente importante din cariera mea. Daca nu exista propunerea dansului si a domnului Ioan Garmacea, nu as fi indraznit niciodata sa il montez. Aveam in minte cu totul alte titluri pe care mi-as fi dorit sa le montez pentru copii. Cat despre Caragiale, mi-era o frica groaznica de el. Am acceptat propunerea din ambitie si din convingerea ca atunci cand ceva pare imposibil, e clar ca are toate sansele sa iasa bun.” declara Chris Simion, regizor.

Reprezentatia, cu un scenariu realizat dupa binecunoscutele schite scrise de Ion Luca Caragiale, este dedicata celor cu varsta de peste 8 ani si ofera o imagine realista a societatii romanesti, plina de umor si pe intelesul copiilor. Inedit pe scena teatrului pentru copii este faptul ca Ionel, D-l Goe si elevii excentricului pedagog Mariu Chicos Rostogan se intalnesc cu totii intr-un decor multifunctional, care anuleaza limitele dintre scena si sala. Proiectiile multimedia si efectele speciale de tot soiul isi gasesc, cu usurinta, locul printre povestile cu joben ale secolului XIX si fac deliciul copiilor, dar si al parintilor.          

Totodata, cu ocazia premierei, Teatrul Ion Creanga a initiat o colaborare cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si i-a rugat pe studentii Departamentului de Grafica sa vina cu propuneri de afis pentru spectacolul "D-l Goe, Vizita, Pedagog de scoala noua – Mofturi". Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse in foyerul teatrului, Sala Rapsodia de pe str. Lipscani, nr. 53, cu ocazia evenimentului de miercuri seara.


D-l Goe, Ionel si elevii neastamparati ai pedagogului de scoala noua va asteapta sa le fiti colegi de "banca" la Teatrul Ion Creanga!  

Written by