Traditie si inovatie – Cel mai mare eveniment de energii regenerabile din Romania

Sala Palatului din Bucuresti a gazduit si in acest an, in perioada 09-11 noiembrie 2011, cel mai mare targ de energii regenerabile si eficienta energetica din constructii si renovari – RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Evenimentul a creat un bun prilej pentru vizitatorii de specialitate si nu numai, de a cunoaste noutatile cu privire la domeniul energiilor regenerabile. Targul a reprezentat in acelasi timp si cel mai mare punct de intalnire din acest domeniu din Romania si Europa de sud-est.

„Cei 4000 de vizitatori de specialitate demonstreaza interesul nemaipomenit fata de energiile regenerabile in Romania. 120 de expozanti din 15 tari europene s-au bucurat de trei zile pline de succes si contacte noi care vor duce atat la dezvoltari de piata la nivel national cat si la afaceri fructuoase. Dorim sa le multumim domnului Ministru Borbely Laszlo precum si tuturor partenerilor, sponsorilor, expozantilor ca ne-au onorat cu prezenta si au contribuit la reusita acestui eveniment!” declara multumita Avena Gall-Tamas, manager general REECO RO EXPOZIII S.R.L., cu privire la targul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE 2011.

Printre tematicile evenimentului s-au regasit energia eoliana, energia solara, hidroenergia, bioenergia, constructii eficiente energetic si renovare, cogenerare si casa pasiva. Parcurile Solar si Eolian au reprezentat o parte separata a targului, unde 56 de expozantii din aceste domenii au putut fi gasiti mai usor de catre vizitatorii de specialitate. Printre companiile expozante s-au numarat: Gamesa, Siemens, Prenecon, Productie Energie Verde, Eurosat, Turboden, Gehrlicher Solar, Enercon GmbH, Wind Power Energy, Global Wind Power SRL, Energobit Group SA si multe altele.

Ceremonia oficiala de deschidere a targului a fost sustinuta de catre dl. Borbely Laszlo – Ministrul Mediului si Padurilor, impreuna cu Liviu BUZILA – ef al  UK Trade & Investment si Avena Gall-Tamas, manager general REECO RO EXPOZIII SRL.

Cele sase conferinte si 2 workshop-uri care au avut loc in paralel cu targul, au atras peste 550 de participanti din intreaga tara cat si din Belgia, Germania, Franta, Austria, Italia, Ungaria, Spania si Anglia, precum si din Israel, Africa si China.

De asemenea in cadrul celei de A III-a Conferinte Internationale – Energia Solara in Romania, au participat persoane cheie la nivel european precum Pedro Diaz – Secretar General Adjunct ESTIF – Federatia Europeana a Industriei Solar Termale, Pedro Pereira – Regional Manager – Mediterranean, Martifer Solar SA, Tassilo WOLFRAM – ef de Proiecte si Europa de Est, REC Solar Germania GmbH si multi altii.

Un punct important si de interes atat pentru vizitatori cat si pentru expozanti au fost cele 2 workshop-uri, forumul montatorilor de turbine eoliene si forumul expozantilor, in cadrul carora companiile si-au prezentat serviciile si produsele, iar vizitatorii au participat la acestea in mod gratuit.

Evenimentul a incercat pe langa informarea specialistilor si educarea publicului larg prin promovarea jucariilor solare si universitatilor care se ocupa cu cercetare in domeniul energiilor regenerabile. 

Pentru a da continuitate acestui eveniment, grupul REECO va organiza in primavara cea de – a IV-a editie ENREG ENERGIA REGENERABILA®, 25-27 aprilie 2012 ce va avea loc la Arad, urmand ca in noiembrie 2012 sa revina cu cea de – a V-a editie RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

Written by