Cine l-a ucis pe Marx?

 

Asta este intrebarea pe care actori ai teatrului “Toma Caragiu” din Ploiesti o adreseaza publicului.
Adunata in aproximativ o ora si 45 de minute de drama cu puternice accente de musical, piesa de teatru prezinta o poveste unica intr-o interpretare asemenea.
“Cine l-a ucis pe Marx?” – de Horia Garbea – schiteaza portretul dictatorului roman timpuriu – Voda.
Intr-o adevarata fresca literara, sociala si politica, piesa rupe bariera dintre spectator si actori si transforma scena intr-o “fuga” de cadre umane pline de umor si aciditate spirituala.
Actiunea de la curtea uneia din Tarile Romane este concentrata pe trei personaje: Boierul (Marian Despina), Strainul (Radu Burlan) si Voda (Mirel Maneru); acestia traiesc vremurile tulburi ale Tarilor Romane intr-o abordare avangardista, cu suprapuneri de perioade istorice diferite.
In regia lui Lucian Sabados, spectacolul sesizeaza extraordinar peisajul politic al tinuturilor romanesti ale vremii, sub atenta cronica a Ciobanului (George Capanu) si a Mioritei (Mihaela Dutu).
Ancorata in puternice elemente simbolistice – legenda Manastirii Argesului, spre exemplu – piesa de teatru fascineaza mintea publicului si starneste un ras sanatos.
De asemenea, “Cine l-a ucis pe Marx?” vine cu numeroase scene de dans si muzica, multumita interpretarii baletului “Majestic” al teatrului ploiestean.
Cat despre alte detalii de afis, spectacolul are scenografia semnata Ovidiu Pascal, iar muzica si coregrafia – Viorel Gavrila, respectiv Andreea Duta.
Piesa inseamna prestatia a noua actori si a baletului teatrului.
Pentru detalii suplimentare cu privire la programul spectacolelor si alte detalii, puteti accesa site-ul oficial al teatrului “Toma Caragiu” din Ploiesti.

“Cine l-a ucis pe Marx?” – o intrebare pentru cei carora le pasa mai mult de vremuri decat de vreme.

Written by