Pretul noului Galaxy S 4

 

Lansarea noul  smartphone  de catre Samsung Electronics, Galaxy S 4, reprezinta o buna oportunitatea pentru distribuitori sa-si mareasca profitul.

Costul de productie pentru modelul Galaxy S4, prezentat de Samsung saptamana trecuta, se ridica la 244 de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare IHS iSuppli, in timp ce grupul sud-coreean estimeaza pretul de retail al smartphone-ului la aproximativ 650 de dolari.

Un  angajat care lucreaza in Bucuresti incaseaza un salariu mediu net de 3,4 dolari pe ora, iar dupa un program de 8 ore, acesta se poate lauda cu 27, 2 dolari. Astfel, pretul unui Galaxy S 4 ar putea fi  echivalent cu 24 de zile lucratoare.  Asteptam cu nerabdare lansarea noului smartphone si in tara pentru a vedea cat de „saraci” par romanii.

17% dintre romani detin un smartphone, conform studiului Mediascope. La o populatie de 18 milioane de locuitori, inseamna ca putin peste 3 milioane de romani detin un “telefon inteligent”. Media UE este mult mai mare, de 44% iar in Europa Centrala si de Est media este de 40%.

Galaxy S 4 are un  un ecran mai mare, procesor si camera mai performante fata de modelul de anul trecut, si software capabil sa reactioneze la miscarea ochilor si fetei utilizatorului.

Datorita acestor caracteristici, cat si  memoriei mai mari costul de productie a fost ridicat pentru cel mai ieftin S4, de 16 GB, cu 15%  peste nivelul modelului anterior, S3, noteaza firma de cercetare, citata de Bloomberg, transmite Mediafax.

Materialele si costurile de productie pentru principalul rival al S4, iPhone 5, totalizeaza 207 dolari, estima IHS iSuppli in luna septembrie, la lansarea smartphone-ului produs de Apple.  "Desi piesele nu sunt foarte diferite de Galaxy S3, S4 include unele componente imbunatatite care ii sporesc functionalitatea", a afirmat Vincent Leung, analist la firma de cercetare.

Costul a fost estimat printr-un calcul al pretului pieselor fara dezmembrarea telefonului si ar putea fi modificat dupa examinarea acestora.

Nous smartphone  se mai prezinta cu o diagonala de 5 inci (12,7 centimetri) si rezolutie "Full HD" (1920×1080), camera principala de 13 megapixeli si camera secundara de 2 megapixeli si 2 GB de memorie RAM. In privinta memoriei interne, smartphone-ul vine in variante de 16, 32 sau 64 GB, capacitate care poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie.

Galaxy S 4 este echipat cu o baterie de 2.600 mAh, mai performanta decat cea prezenta pe modelul de anul trecut, cu  o grosime de 7,9 milimetri si cantareste 130 de grame.

Designul este asemanator cu modelul anterior Galaxy S III, iar telefonul este disponibil momentan in variantele de culoare negru sau alb.

Galaxy S 4 va fi lansat pe 26 aprilie in SUA, Hong Kong si Coreea de Sud, urmand sa fie disponibil in scurt timp in 155 de tari prin 327 de operatori de telecomunicatii.

Noul varf de gama de la Samsung, echipat cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare Google Android, va continua duelul traditional cu Apple, care a lansat in octombrie 2012  iPhone 5. Totodata, noul Galaxy trebuie sa faca fata asaltului competitorilor din tabara Android, care au prezentat recent modele convingatoare precum HTC One, Sony Xperia Z sau LG Optimus G Pro.

 

Written by