Rompetrol doneaza si in 2012 combustibil pentru SMURD

 

Rompetrol continua sa ofere gratuit combustibil pentru elicopeterele Fundatiei pentru SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare), au anuntat astazi reprezentantii institutiilor la o conferinta de presa.

Colaborarea Rompetrol cu SMURD a inceput in 2010, timp in care compania a oferit combustibil in valoare de 240.000 de dolari (2010) si 330.000 de dolari (2011), ceea ce inseamna peste 200 de tone anual sau 25% din consumul total de combustibil consumat de elicopterele folosite pentru interventii medicale in Bucuresti, Targu Mures si Arad.

“Nu sprijinim companiile, sprijinim  cetatenii pentru ca beneficiaza de acest sistem”, a declarat doctoral Raed Arafat despre serviciile oferite de SMURD, cu ajutorul Rompetrol si al Inspectoratului General de Aviatie, pentru salvarea vietilor omenesti. Astfel, anul trecut, SMURD a efectuat 978 de interventii, adica 1569 de ore de zbor, pentru cazuri de patologii de tip traumatic, accidente rutiere, cazuri neonatologice, pediatrice si de trauma la adult.

Totodata, Fundatia pentru SMURD a strans un milion de euro prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, bani cu care intentioneaza sa cumpere un avion second-hand cu care sa vina in ajutorul oamenilor.

 “Implicarea noastra constanta in sustinerea sectorului medical din Romania, prin dotarea si reabilitarea unor unitati medicale sau donatii de carburant in scopul dezvoltarii unor servicii, reprezinta un gest firesc pentru o companie permanent preocupata de imbunatatirea aspectelor sociale specific comunitatilor in care isi desfasoara operatiunile”, sustine vicepresedintele Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol, Gavit Kurkimov.

Din 2008, SMURD a reusit sa transporte si sa salveze peste 3000 de persoane ranite, prin interventii aeriene de urgenta la nivel national, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviatie care opereaza cele trei elicopetere de tip EC-135.

 

Written by