Inimitabilul Leonard Cohen revine la Bucuresti, in cadrul turneului international Old Ideas 2012

Trubadurul canadian care a cucerit inimile publicului din Romania revine la Bucuresti in data de 22 septembrie 2012 pentru a-si promova cel de-al doisprezecelea album, Old Ideas. Inconfundabila voce a lui Leonard Cohen va rasuna de aceasta data in Piata Constitutiei din Capitala.

Old Ideas World Tour 2012 survine deosebitului succes inregistrat de turneul artistului din perioada 2008-2010, un lung periplu pe toate meridianele globului, cu seri de spectacole in care Leonard Cohen a cules aplauze furtunoase din partea spectatorilor cuceriti definitiv de muzica sa.

Indragitul artist va interpreta majoritatea pieselor care l-au transformat in legenda, dar si melodii noi, extrase de pe cel mai recent material de studio. Albumul, intitulat Old Ideas, a reusit clasarea pe locul I in topurile din intreaga lume, iar asta inca din prima saptamana de la aparitie. Acest fapt constituie o premiera chiar si pentru un artist de talia lui Leonard Cohen.

Cariera lui Leonard Cohen se intinde pe sase decenii, interval in care creatia sa a fost apreciata si a devenit un reper solid, atat din punct de vedere muzical, cat si liric. Albume devenite clasice precum Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) si Ten New Songs (2001) i-au adus glorie artistului, iar contributia sa a fost recunoscuta prin includerea in Rock and Roll Hall of Fame.

Piesele sale au fost reinterpretate in peste 1.300 de variante, inclusiv de catre artisti si trupe ca U2, REM, Nick Cave sau regretatul Johnny Cash.

Written by