Therion sarbatoreste 25 de ani la Bucuresti

Dupa "Therion goes classic'' din 2006 si "Sitra Ahra" din 2010, suedezii de la Therion se reintorc la Bucuresti  pentru a promova ultimul lor material discografic, “Flowes of Evil”. Concertul face parte din turneul European intitulat ”Flowers Of Evil Tour Europe” si  va strabate tari precum Olanda, Belgia, Franta, Spania, Elvetia, Italia, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Grecia, Rusia, Ucraina si, bineinteles, Romania.

Poate cea mai  reprezentativa trupa a rockului simfonic suedez, formatia Therion a fost infiintata in 1987 de catre Christofer Johnsson drept un omagiu adus albumului “To Mega Therion” al celor de la Celtic Frost dar odata cu trecerea timpului Therion, numita initial Blitzkrieg apoi Megatherion si-a depasit conditia de “formatie-tribut” si a cunoscut succesul la nivel mondial cu albume ca “Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas” sau “Crowning Of Atlantis”.

Cei sase (in prezent) membrii ai trupei canta un rock simfonic care face referiri la mitologia Nordica si se bazeaza pe concepte care graviteaza in jurul ideilor de ocultism, traditii antice, magie si scrieri stravechi.

In speranta ca setlistul va include pe langa piesele de pe noul album si piese deja consacrate precum “Rise of Sodom and Gomorrah”, “Lemuria” sau “To Mega Therion”, echipa National Magazin va sugereaza sa aveti rabdare pana pe 19 octombrie si va asteapta la o noua portie copioasa de rock printre coloane la Arenele Romane.

Written by