Petrece weekend-ul copiilor cu Teatrul Ion Creanga

Copiii reusesc sa ne inspire zi de zi, sa ne faca viata mai frumoasa si sa ne puna zambetul pe buze ori de cate ori suntem ingandurati. Fiecare zi este a lor si, totusi, de 1 Iunie vrem sa ii sarbatorim ca in nicio alta.

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, incepand cu 31 mai, pana pe 3 iunie, Teatrul Ion Creanga desfasoara o serie de activitati dedicate celor mici, dar si celor mari.

In data de 31 mai:

 • La sala Studio din Bulevardul Magheru, nr. 27, etaj 1, se organizeaza joi, 31 mai, de la ora 18:00, atelierul de creativitate pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, intitulat Fantezii din hartie. Actritele Nicoleta Rusu si Ioana Ginghina, coordonatoarele atelierului, invita copiii si parintii intr-o frumoasa calatorie in lumea fascinanta a povestilor. Doar ca, de data aceasta, istorioarele sunt create cu ajutorul hartiei. Ce obiecte putem construi din cateva foi de hartie? Cum ne putem distra cu o rola de hartie? Practic, sunt propuse o serie de activitati care vor stimula imaginatia si creativitatea copiilor. Acestia, ajutati de parinti, vor crea propriile personaje sau obiecte din hartie. Participarea este gratuita, in limita a 20 de locuri (10 copii si 10 parinti), iar inscrierile se fac la    e-mail: inscrieri@teatrulioncreanga.ro pana la data de 29 mai, ora 16:00. Acest atelier gratuit reprezinta cadoul Teatrului Ion Creanga spre promovarea educatiei timpurii in Romania, iar locurile vor fi ocupate in ordinea inscrierilor primite. Mai multe detalii pe www.teatrulioncreanga.ro, sectiunea Noutati.

In data de 1 iunie:

 • Cu incepere de la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentatia „Carolina si poneiul”, o comedie inspirata din lumea fascinanta a circului. Copiii vor afla povestea unei fetite care a hotarat sa nu mai creasca pentru ca nu se simte iubita. In distributie: Ionut Ciocia, Ioana Ginghina, Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Ionut Antonie, Marius Nanau, Gabriel Coveseanu, Cristian Boeriu, Eduard Petru Jighirgiu
 • O trupa alcatuita din 6 actori ai Teatrului Ion Creanga va prezenta vineri, 1 iunie, ora 15.00, spectacolul interactiv „Palaria cu surprize” la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei din Bulevardul Unirii nr.22. Durata spectacolului este de 50 de minute, iar distributia este alcatuita din actorii Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Ionut Ciocia, Cristian Cretu, Cristian Boeriu, Mihai Verbitchi.
 • In parteneriat cu Serviciul Educatie Eco-Civica si Fonduri Europene – Primaria Municipiului Bucuresti, Teatrul Ion Creanga va fi gazda festivitatii de premiere a participantilor la campania educationala „Ne informam, constientizam si protejam”, eveniment adresat copiilor din gradinitele si scolile din Capitala.  Evenimentul, cu incepere de la ora 13.00, vizeaza copiii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani, din unitatile de invatamant participante la proiect. Gradinitele si scolile vor prezenta cantece si poezii, va avea loc parada costumelor din materiale reciclabile si premierea celor mici.
 • Cand seara se lasa, cu incepere de la ora 19.00, Teatrul Ion Creanga gazduieste la Sala Rapsodia unul dintre cele mai dinamice evenimente la momentul actual: „Pecha Kucha Night”.  20 de imagini x 20 de secunde, in total 6 minute si 40 de secunde de vorbitor, un eveniment cultural non-profit,  informal, in care oricine isi poate prezenta activitatea, ideile, creatia.Dintre speakerii acestei editii: Eugen Ciocan – regizor, Cristina Uruc – director artistic la Fundatia ConstantART, Andreea Pandelescu, asistent proiect  la ViitorPlus, Doina Anghel – istoric de arta si coordonator de proiect la Trasee urbane in Bucuresti, Simina Diaconu – editor si initiator al proiectului Revista de Povestiri, Paul Dicu – voluntar la Asociatia Inima Copiilor. Intrarea este libera.

In data de 2 iunie:

 • Cu incepere de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentatia „Inima rece”, o piesa educativa, care ne invata sa iubim, sa fim darnici si buni la suflet. In distributie: Oliviu Cristian Bughiu, Anca Zamfirescu, Carmen Palcu Adam, Ionut Antonie, Alexandrina Halic, Cristian Cretu, Mihai Verbitchi, Daniel Tudorica, Eduard Petru Jighirgiu, Gabriel Coveseanu, Claudia Revnic, Liliana Donici, Camelia Andrita, Nicoleta Rusu, Julieana Draghici, Ani Cretu, Cornelia Pavlovici, Ioana Ginghina, Ioan Georgescu, Costica Niculia. 
 • Faza finala a concursului municipal „Paleta micului pictor – vis si culoare” si „Aplauze, flori si culori pentru actori” destinat copiilor, se va concretiza intr-o frumoasa expozitie de desene si pictura in foaierul Teatrului Ion Creanga de pe Lipscani. Vernisajul si decernarea premiilor va avea loc sambata, intre orele 9.00 – 14.00.
 • Timp de 55 de minute, cu incepere de la ora 13.30, actorii Teatrului Ion Creanga vor sustine o reprezentatie in aer liber, in parteneriat cu ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Primariei Municipiului Bucuresti. Intitulat „In Cismigiu ne intanim sa povestim si sa glumim”, spectacolul se va desfasura in mult iubitul parc bucurestean si va incanta copiii aflati in preajma scenei mici de langa lac. Din distributie fac parte: Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Claudia Revnic, Ionut Ciocia, Cristian Cretu, Camelia Andrita, Mihai Verbitchi.

In data de 3 iunie:

 • Cu incepere de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentatia „Razboiul bucatelor” de Ioan Garmacea, o montare cu actori experimentati, costume inspirate si momente comice. In distributie: Cristian Irimia, Alexandrina Halic, Mihai Verbitchi, Miruna Ionescu, Camelia Andrita, Nicoleta Rusu, Marius Nanau, Voicu Hetel, Oliviu Bughiu, Daniel Tudorica, Ion Arcudeanu.
 • La invitatia Centrului Cultural Judetean Calarasi, Teatrul Ion Creanga va sustine spectacolul
  „Un lup, o capra si trei iezi”, dedicat copiilor de peste 5 ani. Punerea in scena a povestii lui Creanga sub forma unei comedii muzicale interactive, cu dans si cuplete pline de aluzii contemporane familiare copiilor, doreste sa fie atractiva pentru publicul de azi. Astfel, Lupul isi canta partitura pe ritm dance, Iezii fac primii pasi in premergator, Capra merge pe trotineta, Fierarul foloseste un instrumentar modern de subtiere a glasului.  In distributie: Gabriel Coveseanu, Ionut Ciocia, Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Miruna Ionescu/Ilinca Atanasiu, Adriana Jighirgiu, Cristian Boieriu, Eduard Petru Jighirgiu. Va asteptam cu drag si in Calarasi!

Asadar, dupa cum puteti vedea, un maraton de activitati pentru copii, de ziua lor. Este modalitatea prin care Teatrul Ion Creanga isi exprima dorinta de a fi din ce in ce mai aproape de publicul sau, atat in sala de spectacole, cat si in aer liber.

 

***

Teatrul Ion Creanga este o institutie publica de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si finantat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea si promova spectacole de teatru de inalta valoare artistica, de a coordona si implementa programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic, destinate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, parintilor sau tutorilor legali.

Parteneri media ai Teatrului Ion Creanga: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinite.com, Gradinite Bucuresti.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, Radio Romania Junior, RFI Romania, SuperBebe, UrbanKid.

Written by