Gala Avanpremiere – A zecea editie de nota 10

Gala Avanpremiere este unul dintre cele mai importante evenimente de fashion, care anunta tendintele de primavara/vara sau toamna/iarna in fiecare sezon. Marti, 22 mai, la Muzeul de Arta Contemporana a avut loc a zecea editie a evenimentului, care s-a dovedit a fi un succes.

In cadrul prezentarilor de moda, designerii romani, dar si invitati din alte tari, precum Anglia, si-au aratat fiecare viziunile, tendintele de toamna/iarna 2012-2013. Fiecare colectie a a fost speciala si toti designerii au reusit sa uimeasca publicul.

Ioana Ciolacu a deschis evenimentul cu a sa colectie Aether, care s-a facut remarcata prin fuste supradimensionate, cu buzunare largi, dar si prin combinatia de culori intre negru si alb. Anca si Silvia Negulescu au prezentat o colectie de rochii lungi intitulata RAW, care “tinde sa protejeze atat trupul, cat sisufletul”, au spus acestea. Culoarea dominanta a fost negru, insa s-a folosit si albastru sau auriu.Simona Semen a avut una dintre cele mai interesante colectii, modelele avand capul acoperit cu esarfe, dar si accesorii dramatice pe frunte si fata. Rochiile lungi si negre asociaza atmosfera sumbra si gotica a filmului Corbul, sursa de inspiratie a creatoarei.

Lucian Pop a prezentat colectia Maya, singura din cadrul evenimentului pentru barbati. “Cromatica a fost inspirata din paleta de culori a civilizatiei stravechi, verde jad, albastru maya, auriu, totul in contextul de culori saturate si semitonuri”, a spus designerul.

Colectia New Age College, semnata Carmen Secareanu a fost o combinatie de texturi si un mix intre cele doua culori contrastante alb si negru. Stofa a fost alternata cu lana, jersey saupiele, iar “detaliile hainelor suplinesc lipsa bijuteriilor ca obiecte separate, prin aplicatiile de portelan,iar haina insasi devine bijuterie”, a adaugat creatoarea de moda.

Natalia Vasiliev a avut ca inspiratie orasul Sankt Petersburg pentru colectia sa Golden Party, iar rochiile create de ea au fost adevarate opere de arta. O perfecta combinatie de culori, dar si materiale sau taiaturile au facut colectia sa fie apreciata.

O colectie interesanta a fost si cea a lui Iris Serban care a adus o pata de culoare pe podiumul GaleiAvanpremiere. Rosul a fost culoarea dominanta, insa intreaga colectie a continut culori precum galben, crem sau negru.

Rhea Costa a fost prezenta in cadrul evenimentului, insa doar pe suport video. Invitatul special din Anglia a fost Dinu Bodiciu, a carui colectie a incantat publicul prin culorile indraznete, taieturi neconvetionale si energie. Colectia a fost completata si de o linie de palarii.

La evenimentul organizat de agentia The Public Advisors, vedetele din Romania nu au ezitat sa participe. Printre acestea s-au numarat: Andreea Esca, Laura Cosoi, Malvina Cservenschi, Alexandra Ungureanu, Madalina Draghici, Maria Radu, Andreea Antonescu, Catalin Josan, Andreea Perju, Xonia,  Wilhelmina Arz,  Stefanasi Cristian Samfira.

Designeri de top, tendinte de toamna/iarna 2012-2013, o locatie incantatoare, invitati de seama, pare sa fie fost reteta perfecta pentru un eveniment de succes.

 

 

Written by