Show Jimi Hendrix din culise pentru Engelbert Humperdinck

O prezenta scenica uimitoare, cu o tehnica vocala excelenta si o anvergura de trei octave si jumatate, energic, cu un simt al umorului licentios, un sentiment de recunostinta si un efect fermecator asupra femeilor de toate varstele. Asa poate fi descris celebrul cantaret britanic Engelbert Humperdinck la varsta de 75 de ani,”regele muzicii romantice” ce se pregateste sa concerteze peste aproximativ trei saptamani pentru prima data pe o scena din Romania.

 Intr-un interviu acordat recent pentru East Anglian Daily Times, Engelbert Humperdinck a povestit cateva dintre intamplarile amuzante petrecute alaturi bunul sau prieten Jimi Hendrix, dar si cateva secrete din legatura speciala cu Elvis Presley.

O relatare interesanta face referire la unul dintre concertele sale, cand Jimi Hendrix s-a oferit sa cante din spatele cortinei.

„Cu putin timp inainte de inceperea unui show, chitaristul meu nu se prezentase la scena . Atunci, Jimi Hendrix s-a oferit sa ma ajute spunandu-mi: „Nu-ti face griji omule, voi canta eu pentru tine” .I-am spus lui Jimi ca este imposibil sa apara pe scena cu mine, iar el a zis: „In regula omule, voi canta din spatele cortinei!”, incercand sa ma linisteasca. A fost un gest minunat. A cantat fiecare piesa. Era ca si cum se auzeau trei chitaristi in spatele meu in loc de unul. A pus acolo toate trucurile sale si a sunat extraordinar. Mi-as fi dorit ca acele momente sa fi ramas inregistrate undeva, dar ce mai pot face acum…este prea tarziu”. – relateaza Engelbert Humperdinck.

Desi, sunt mai bine de 4 decenii de la primul sau hit, Engelbert Humperdinck nu accepta sub nicio forma ideea de a se retrage la un moment dat, ci se afla intr-o permanenta desfasurare de forte. In prezent este ovationat de  zeci de mii de fani din Marea Britanie, incantati de melodiile binecunscute din catalogul sau vast. “The last waltz with you”, “Release me”, “Quando, quando”, sau “Spanish Eyes”  imbinate armonios cu pasi de dans uimitori si presarate cu anecdote sau povestiri amuzante sunt ingredientele show-ului perfect prezentat in cadrul actualului turneu “World Tour”.  Un lucru este sigur: Atunci cand Dumnezeu a impartit  carisma si talentul, omul nascut sub numele Arnold George Dorsey a obtinut cel mai mult din fiecare.

Managerul sau Gordon Mills a fost cel care i-a sugerat sa isi schimbe numele in imposibilul de uitat Engelbert Humperdinck, dupa compozitorul austriac din secolul al 19-lea, cel care a adaptat Hänsel si Gretel in spectacol de opera. Pentru a crea o alura de mister in jurul cantaretului, Mills a insistat ca acesta sa evite orice contact cu fanii dupa concerte, chiar daca asta ar fi insemnat sa fuga pe fereastra. Aceasta idée a functionat, iar proaspat botezatul Humperdinck a cunoscut succesul cu hit-ul “Release me”, la scurt timp dupa contractul obtinut cu casa de discuri Decca.

Un personaj artistic cu un istoric extrem de interesant, pe care romanii il vor putea aplauda mai bine de doua ore pe 3 decembrie, cand va evolua pe scena Salii Palatului din capitala  alaturi de band-ul magnific present de altfel  in toate show-urile sale.

Biletele au preturi cuprinse intre 90 – 600 RON si sunt disponibile la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center etj.2, in Str. Moise Nicoara nr.18, la Sala Palatului, in reteaua Eventim si online prin www.vreaubilet.ro si www.eventim.ro.

Written by