Top 10 cele mai vandute jucarii din toate timpurile

Exista jucarii care cuceresc generatii intregi de copii, devin legende si branduri cu istorie. Astazi din ce in ce mai sofisticate, ciudate, originale si inteligente, urmeaza un top al celor mai vandute jucarii din toate timpurile. Incepand cu anii ’20, anumite modele de jucarii au vanzari record pana in ziua de astazi.

10. Setul de chimie. Aparut in anul 1923, pionerii in seturi educationale A.C. Gilbert au venit cu un set de chimie destinat baietilor. Astazi, firma a facut si un set special pentru fete cu rolul de asistente in ale chimiei. Setul a reusit sa fie recunoscut international si sa ia premii pentru utilitate.

9. Mickey Mouse de plus. Dupa ce si-a facut aparitia in 1928 in Steamboat Willie, inventat de catre Walt Disney, Mickey a devenit unul dintre cele mai faimoase personaje desenate. Cand Charlotte Clark a facut prima jucarie de plus, Mickey a devenit un succes instant fiind o jucarie de  succes pana in zilele noastre.

8. Hula Hoop. Cercul pe care il faceam sa se invarte in jurul taliei a fost inventat de catre firma Wham-O la sfarsitul anilor ’50 si au avut vanzari de peste 25 de milioane de bucati in primele 6 luni de la aparitie.

7. G.I. Joe. Noutatea acestei jucarii consta in faptul ca este o papusa pentru baieti. Un soldat universal care avea peste 21 de  miscarii, firma Hasbro a scos pe piata modelul in 1964. Dupa celebra jucarie s-a facut si un film.

6. Furby. Jucaria ce seamana cu o bufnita- hamster a vandut in primul an de la producere suma ametitoare de 27 de  miloane de bucati. Creata in 1998, Furby  scoatea sunete, iar in 2005 a fost scoasa si o varianta inbunatatita care recunoaste vocea umana si reactioneaza la ea.

5. Barbie. Nelipsita de pe orice lista, celebra papusa inventata in anii ’50  a fost inspirata de catre fiica celor doi inventatori Handler care se juca cu papusile si le atribuia roluri de adulti. De atunci se pare ca au fost vandute un milliard de exemplare in peste 150 de tari.

4. Cubul Rubik. Inventat de Erno Rubik in 1977, aceasta jucarie a fascinat si inca fascineaza. E imposibil sa o ai langa si sa nu incerci sa o aranjezi si drept rezultat s-a vandut in peste 300 de milioane de exemplare.

3. . Pokemon. Inspirat dintr-o jucarie japoneza numita Poketto Monstaa, monstruletii Pokemon au creat o adevarata nebunie atat in Romania cat si in lume. Campaniile publicitare indemnau copii sa aiba toate cartonasele fapt ce ducea la o nesfarsita lupta de schimburi si alergarea dupa completarea setului.

2. Slinky. Ne aducem cu totii aminte de  arcul de sarma infasurat intr-un arc spiral cu diametrul  de 8 cm. Jucaria inventata de  Richard James a creat o noua modalitate de joaca si anume “ uite jucaria mea coboara singura pe scari”. Jucaria a intrat pe piata in anii ’50 si de atunci s-au vandut mai mult de 300 de  milioane de exemplare in intreaga lume.

1. Easy Bake Oven. Lansat in 1963, aceasta jucarie era un cuptor care functiona cu adevarat. Vandut in peste 16 milioane de exemplare, Easy Bake Oven a transformat dorinta fetitelor de a-si gati prajirurele de’adevaratelea.

Written by