Cele mai frumoase targuri de Craciun

Sunt multe motive pentru care iubim sarbatorile. Daca unele dintre ele sunt strict legate de cadourile primite si de obiceiurile avute, celelalte sunt reprezentate de petrecerea timpului cu cei dragi …celebrul “quality time” de care auzim atat de des prin filme. Si lista motivelor poate continua… eu m-am oprit la un motiv pe care il ador: targurile de Craciun!

Pentru mine, nimic nu poate fi mai frumos decat un targ de Craciun cu aroma de vin fiert si scortisoara plin de cadouri si prajituri facute in casa.

Iar cand spun targ de Craciun spun:

  1.  Koln, Germania, locul in care sunt cele mai bune migdale prajite si mere coapte cu mirodenii. Daca mergeti la targ, nu trebuie sa plecati fara sa faceti o vizita catedralei Kolner Dom sau Targului Medieval de Craciun (aici vizitatorii se pot bucura de muzica live si  produse artizanale).
  2. Austria unde, de la mijlocul lunii noiembrie si pana in ajun de Craciun, strazile se imbraca in straie de sarbatoare. O luam usor spre Rathauspaltz unde ne asteapta turta dulce, strudel cu mere, dar si …carnati traditionali vienezi. Si, nu poate fi Craciun fara vin fiert, asa ca, nu plecati din Viena pana nu il incercati.
  3. Bruges – Pentru aceia din voi care si-au dorit un palat de gheata …trebuie sa mearga in Bruges. O bere belgiana savurata la Bradul de Gheata din Bruges, iti da senzatia stranie ca visul sau s-a indeplinit. Sfatul meu: imbracati-va gros, la temperaturi cu minus lucrurile devin putin mai grele.
  4. Alasacia – locul unde s-a nascut primul brad de Craciun si locul care gazduieste cel mai vechi targ de Craciun – Christkindelsmärik. Targul se intinde din Piata Broglie pana in Piata Kleber. Intalnim un amestec de traditie belgiana si franceza.
  5. Praga – Devine scena unui imen basm vechi, iar noi, devenim personajele principale. Cu siguranta papusile de lemn artizanale si canile ornamentale va vor placea foarte mult
  6. Bucuresti – la sala Dalles gasesti idei de cadouri. Avantajul? Nu trebuie sa dai bani pe biletul de avion, in schimb poti cheltui nechibzuit pe mici atentii pentru cei dragi. Pentru cei care prefera spatiile libere, atunci recomand parcul Cismigiu. In perioada 16 – 31 decembrie se anunta un trag autentic (zona gastronomica, plimbari cu trasura, calarie cu ponei, patinoar, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri si alte ornamente pictate, jucarii din lemn si instrumente musicale) cu muzica (printre care: Maria Radu, Mihai Margineanu, Pepe, Nico, Marcel Pavel, Vita de Vie, Iris, Vunk, Bere Gratis, Directia 5 si Proconsul).
  7. Sibiu si Brasov – aici instalatia de lumini merita toata atentia, in rest, aceleasi bucate si bauturi, dar cu un alt gust …un pic mai ardelenesc

 

 

 

Written by