Top 10 jucarii ale copilariei noastre

Pentru ca sezonul cadourilor se aproprie cu pasi rapizi ne-am gandit sa facem un top al jucariilor copilariei noastre. De la papusa Barbie( originala sau neoriginala) la papusile Sailor Moon sau suprizele de la ouale Kinder, fiecare generatie are jucarii care i-au marcat copilaria si de care isi aduce aminte cu drag.

1. Papusa Barbie. Celebra in fel si chip, papusa Barbie a aparut si pe piata din Romania si a cucerit inimile tuturor fetelor. De la tinutele variate, la diferitele meserii pe care le avea, papusa Barbie era un model pentru majoritatea fetitelor. Fabricata de compania americana Mattel in 1959, Barbie cucereste si in ziua de azi fiind redesenata in fel si chip.

2. Papusile din Sailor Moon. Exista o generatie intreaga de copii care au fost cuceriti de Sailor Moon. Desenate in 1992, Sailor Moon reprezinta desene animate manga care au cucerit tot mapamondul. Fiecare personaj avea nume de planeta si fetitele din lumea intreaga isi alegeau personajul care le caracteriza.

3. Ouale Kinder. Suprizele din ouale Kinder au facut deliciul multor generatii pana in prezent. De la deliciul la propriu la jucaria secreta din interior, nenumarati copii lasau la o parte oul in sine pentru a descoperi jucariile.

4. Animalele de plus. Fiecare copil a avut un animal de plus pe care l-a indragit si l-a tinut aproape pana s-a dezintegrat. De la clasicii ursuleti, iepuri, caini la vulpi, veverite, orice era pufos atragea atentia si cucerea.

5. Jucariile cu cheita. Indiferent daca te-a cucerit o masinuta, o papusa care scoate cateva sunete sau un motociclist, jucariile cu cheita erau fascinante. Mai ales in mintea cuiva de 5 ani.

6. Jucariile Lego. Aparute in diferite forme pana in zilele noastre de la Duplo la SuperHeroes sau Star Wars si Lord of the Rings, Lego a cucerit generatii intregi de copii.

7. Papusile Aradeanca. Ca multe din jucariile anilor ’80 si ’90, papusile Aradeanca aveau corpul de cauciuc si un cap mare de obicei plin de pistrui cu diferite culori la par. Probabil sunt putine fetele care nu au avut macar una.

8. Orga, pianul si xilofonul de jucarie. Un mare succes, instrumentele care scoteau sunete musicale faceau ravagii printre toti copii care isi doreau sa devina artisti sau sa isi incerce valentele muzicale.

9. Marocco din lemn si domino. Jucarii clasice romanesti cucereau prin simplitatea lor.

10. Pistolul cu bile, pistolul cu apa. Desi nu toata lumea are amintiri neaparat placute legate de pistolul de bile sau de apa cu siguranta a fost o perioada cand fiecare copil a avut cate unul in colectie sau a fost “ impuscat” cu cate unul la scoala.

Voua ce jucarii din copilarie v-au ramas in minte?

 

Written by