A cazut cortina

   Cea de a XXX a editie a Jocurilor Olimice s-a inchis duminica seara cu o festivitate la fel de grandioasa ca cea din deschidere. 80.000 de spectatori au aplaudat showul final sustinut de vedete britanice,  de olimpici si de voluntari.

   Sportivii nostri au strans noua medalii si s-au clasat pe locul 27 in ierarhia medaliilor pe tari.. Au fost doua de aur: Sandra Izbasa (gimnastica, sarituri), Alin Moldoveanu (pusca aer comprimat 10 m), cinci de argint: Alina Dumitru (judo categoria 48kg), Corina Caprioriu (judo, categoria 57 kg), Roxana Cocos ( haltere, categoria 69 kg), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (gimnastica, sol) si doua medalii de bronz: echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere, categoria 69 kg). Cu toate ca sunt mai multe ca la Beijing, ele si-au mai pierdut din stralucire si ne-au facut sa ne clasam mai prost ca acum patru ani.

   Ieri, olimpicii s-au intors in tara si au trecut si pe la Cotroceni pentru decoratii. Aici, atat presedintele interimar cat si premierul, s-au intrecut in felicitari si promisiuni pentru situatia viitoare a sportului romanesc. In vreme ce omologul sau din Marea Britanie s-a multumit sa spuna ca sportul lor va primi ca si pana acum 125 milioane de lire sterline, Victor Ponta le-a vorbit sportivilor nostri despre strategii si despre cum au stors din visteria statului banii de prime. Nimic concret, nimic de viitor…

   Presa va mai vorbi o vreme despre Londra, apoi, ca de obicei, se va asterne uitarea, peste decoratii praful, si la Rio, peste patru ani, vom avea din nou emotii si la final vom numara, probabil, si mai putine medalii. La Cotroceni vom auzi din nou discursuri despre mandria de a fi roman si vom afla si despre alte strategii, pacat ca peste sportul romanesc cortina a cazut demult si doar ei, sportivii nostri, se incapataneaza sa nu fie asa.

Written by