National Magazin: Pe urmele Craciunului in jurul lumii

In Republica Ceha, un copil urmareste un crap inotand in cada de baie; in Portugalia, un om incearca sa imbete un curcan. In Ethiopia, barbatii striga si agita bete. In Noua Zeelanda, membrii unei familii fac gratar pe plaja; in Danemarca, aprind o lumanare, iar in Mexic, se plimba pe strada in urma unui tanar cuplu aflat in cautarea unui loc in care sa poposeasca. In Austria, personaje costumate alunga demonii cu ajutorul unor maturi, in vreme ce in Canada, colindatorii imbracati gros merg prin zapada, din usa in usa. In Japonia, cineva rezerva o masa la un restaurant scump, iar in China altcineva ocupa un loc intr-o catedrala. Copiii de pretutindeni asteapta venirea lui Mos Craciun, Tata Craciun, Mama cea Buna, Tataia Inghet, Pere Noel, Befana, Babuska, Sfantul Nicolae sau Batrana Doamna din Bethleem. Numeroase alte obiceiuri sugereaza ca pe Pamant e vremea Craciunului.

In lumea intreaga, luna decembrie este prea scurta pentru toate pregatirile care trebuiesc facute. Oamenii din toata lumea se reunesc si sarbatoresc! O gama bogata de simboluri caracterizeaza aceasta perioada plina de bucurie a anului: clopotei, oameni de zapada, elfi, figurine de turta dulce, brazi, reni si batranei durdulii in costume rosii.

National Magazin isi propune ca in aceasta luna sa reuneasca toate variatele semnificatii, povesti, simboluri si expresii ale Craciunului. Speram ca, in cele peste o suta de articole pe tema Craciunului, fiecare cititor va gasi ceva care sa-l incante, sa-l surprinda si sa-l amuze si ca, indiferent de locatia in care s-ar afla, Craciunul va dobandi pentru el semnificatii noi si informatii mai bogate!

Written by