National Magazin web 2.0

National Magazin nu e povestea mea, dar m-am indragostit de aceasta poveste. Am descoperit lumea din spatele acestei idei, am empatizat cu aceste cuvinte pe net, ca doar traim web 2.0. Eu recunosc ca n-am mai folosit contul de messenger de luni intregi. Nici nu mai stiu parola de cand folosesc la maximum FB-ul. Si povestea National Magazin am inceput-o tot pe FB cand mi s-a solicitat ajutorul. Cum am spus si la inceput, nu e povestea mea dar desenez si eu personaje. National Magazin a prins contur la initiativa a 3 oameni, printre care si ANA Marin, cea care m-a reperat pe FB si care a vrut o revista in care sa se promoveze altceva decat cancan-urile, barfele, zvonurile si susanelele. Ana Marin povestea recent intr-un interviu presainblugi despre cum va fi National Magazin.

National Magazin va fi o publicatie care se va ridica din multime si va spune povestile unor tineri talentati, va vorbi despre afacerile reusite a unor romani de doar 24 de ani, va evidentia campioni mondiali ce au dus numele tarii peste hotare, va expune interviuri cu oameni din domenii ca financiar-bancar, economie, juridic si o va face intr-un limbaj pe intelesul tuturor. National Magazin se va cladi pe domenii precum cultura, teatrul, cartea, muzica, filmul si multe altele”…

Dar de ce Ana, de ce acum, de ce noi!? Pentru ca am inteles ca numai prin reactiune poti contura o actiune. Tinerii de azi au depasit nivelul de blazare de acum zeci de ani. Ne-am saturat sa fim priviti doar entitati energofage care doar consuma fast-food, clubbing la greu si distractie cat cuprinde. Multi dintre noi au multe de spus, dar multi dintre noi sunt priviti cu neincredere si cu acelasi text – Esti tanar. Mai ai de invatat. Las' ca te invat eu!

            National Magazin tocmai aceasta atitudine vrea sa o extrapoleze. Romanii au talent, au intr-adevar talent, dar nu numai la lucruri desuete si povesti lacrimogene. Nu numai eleva si elevul "horror", bratul julit si Fernando sunt  subiecte de presa si de OTV. Vrem sa venim si cu alt gen de subiecte publice pentru agenda publica. In revista National Magazin vom vorbi despre adevaratii romani talentati, vom vorbi despre tinerii care au intr-adevar ceva de spus, vom expune inventiile lor, carierele lor la inceput de drum,  vom dialoga cu artisti, cu traineri.

            Primul cadru al povestii este gata. National Magazin a inceput sa existe web 2.0 iar in curand vom anunta si lansarea revistei. Cautam tineri entuziasti, tineri care vor sa scrie cu optimism si pasiune, cautam tineri jurnalisti care nu au spiritul patat de obedienta si subiecte cliseistice de genul amanta lui B, copilul din flori al lui M  si alfabetul prostiei poate continua.

Dar am sa las lucrurile sa vorbeasca de la sine. National Magazin sunteti voi prin noi!

Written by