Rational pentru National

Demonstratia de Forta a Armatei Romane a fost deschisa de IAR – Puma, elicopter autohton ce a purtat cu mandrie Drapelul National deasupra celor peste 20000 de Romani prezenti in zona din jurul Arcului de triumf.

Incantati, Romanii au urmarit fermecati defilarea brat la brat a patru dintre traditionalii parteneri ai Tarilor Romane din cele mai vechi timpuri si pana astazi :

Turcia a manifestat mereu o afinitate fata de plaiurile mioritice “a tot furnizoare si niciodata secatuite indeajuns”,

Sobieski si compania au coborat deseori in expeditiile vanatoresti pana la cetatile din Codrii Neamtului si deseori s-au ospatat fara a-si achita nota de plata si . . .

. . . OZ, care si-a trimis Sperietoarea de Ciori in lanul de porumb de la Deveselu. Interesanta este strategia lui OZ, nu ??! Intai a trimis Porumbul si, la sute de ani distanta,  si-a trimis si Sperietoarea. Asta da rabdare ! Asta da vrajitorie! Mai mult, OZ ne-a invatat si arta “invartirii pustilor”, caci si daca ar fi incarcate nu ar reusi sa sperie musculitele de otet, si manevrarii masinilor de teren uzate care, fie vorba intre noi, seamana putin cu ARO (Adio Romanie Oricum) doar ca sunt putin mai late.

In fine . . . Franta a fost intotdeauna un sustinator si a constituit mereu o sursa de inspiratie iar spiritul Marelui Cuza este prezent la paradele militare chiar si dupa 147 de ani de la abdicarea sa, satul fiind de lingaii care isi doreau linistea unui domn strain atotnestiutor (explicatie “lingai“: reprezentanti ai speciei homo sapiens rezultati in urma incrucisarii exemplarelor reprezentative celor doua subspecii cu limba fina si cu limba aspra; aceasta caracteristica ambivalenta confera produsilor rezultati in urma incrucisarilor capacitati de adaptare la mediul politico-social, iesite din comun !!!)

Sssss . . . Ce se aude ? FFFFFFFFSSSSSUUUUUUUUU… ! Uaaaauuuuu ! Exclama copiii … Da ! Uau ! A trecut Mama Rusia ! Furioasa si Iute ! Nu a fost prezentata oficial insa nici macar nu este real interesata sa fie mentionata. Ea, este pretutindeni!  MIG 21, scuze MIG 2+1, pentru ca formatia era doar de trei aparate, a respirat usurata la incheierea misiunii si a raportat cu mandrie : Am ajuns la baza !

Daaaaaa … am uitat pe cineva ? Cum ? Cine ? CHINA ? Cautati mai bine … Germania ? Am avut un Ciobanesc German devenit vedeta …

Dincolo de toate aceste MICI dotari cu tehnica externa datand de pe vreamea lui Menumorut distingem cu mandrie macheta lui Vlaicu la sol si formatia de IAR – Soim in aer. Avioanele de conceptie romaneasca sunt utilizate ca avione de antrenament pentru studentii piloti. Nu sunt echipate cu armament greu insa pot face fata cu succes unei misiuni de indepartare a unui stol de berze, daca sunt identificate de tinerii piloti, inca nepregatiti pentru viata de familie.

Finalul Paradei aduce defilarea Cavaleriei. Calul ne o lectie de Mandrie, Eleganta si Forta ! Si …

… uite asa aratam Lumii ca avem tot ceea ce ne trebuie si ca suportam cu stoicism vicisitudinile Vremurilor ! Ca de ! … suntem obisnuti cu greutatile ca magarul cu bataia’n panta !

Tot acest amestec prezentat omogen de Ziua Nationala a Romaniei a fost ca si cum ai fi comandat pentru toti cei prezenti la eveniment : “Pizza Quattro Stagioni, vi prego si cu sos Iute,daca se poate !”

Este adevarat ca doar un bucatar iscusit poate calma cu un popor din ce in ce mai pretentios insa preparatul va fi exceptional, pentru ca avem potential, doar atunci cand vor fi mai multe ingrediente Romanesti !

Written by