Mists of Pandaria – Warcraft in alb si negru

If you view things only in terms of Black and White, then you cannot see the bear itself. -Ancient Pandara proverb

Astazi cei de la Blizzard au aratat tutror "the bear itself" si "the bear itself" arata mai bine ca niciodata. In cadrul festivalului Gamescom 2012 din Cologne, Germania ce s-a incheiat in urma cu cateva ore Blizzard a lansat trialerul cinematic pentru "Mists of Pandaria", cel mai nou expansion al celebrului MMORPG "World of Warcraft" ce are ca data de lansare 25.09.2012.

Ca si localizare in lore, povestea expansionului incepe dupa evenimentele cataclismice provocate de Deathwing in "World of Warcraft – Cataclysm" si aduce multe schimbari in universul fantastic creat Blizzard in ultimii 8 ani. Una dintre cele mai importante este aparitia unui nou continent: Pandaria si implicit a unei noi rase: Pandarenul. 

Pandarenul, o rasa de panda uriasi a fost initial creata de Samwise Didier, unul dintre cei mai vechi artisti ai Blizzard si au aparut pentru prima data in istoria Warcraft acum mai bine de 10 ani in Warcraft III – The Frozen Throne. El poate vorbi atat "the Pandaren Tongue" cat si  Common sau Orchish in functie de factiunea din care alege sa faca parte. Clasele disponibile pentru Pandaren sunt Hunter, Monk, Mage, Priest, Rogue, Shaman si Warrior.

Pandaria este localizata in sudul Eastern Kingdoms si al Kalimdorului iar multe dintre subzonele ei au fost deja anuntate. Odata cu lansarea de la sfarsitul lunii septembrie Hoarda si Alianta isi vor purta razboiul pentru suprematie in The Jade Forest sau in The Valley of the Four Winds, vor putea explora impreuna Townlong Steppes sau The Vale of Eternal Blossoms si vor indeplini misiuni sau vor duce batalii epice in Kun-Lai Summit, Krasarang Wilds, sau The Dread Wastes.

Pandarenii se "vor naste" in The Wondering Isle care nu este nimic altceva decat o testoasa gigantica pe care o vor parasi abia dupa ce vor capata suficienta experienta incat sa "supravietuiasca" razboiului ce ii va astepta dincolo de carapacea sa protectoare si vor jura credinta uneia dintre cele doua factiuni, Hoarda sau Alianta. 

O alta noutate este Monkul, o noua clasa pe care jucatorii de WOW o vor putea vedea la treaba dupa 25.09.2012. Pentru atacurile de baza monkul foloseste energia ca si resursa, iar aceste atacuri de baza, folosite cu succes vor genera "Chi", Chi pe care monkul il va folosi pentru atacurile mai avansate. El va avea trei specializari de clasa: Brewmaster (tank), Windwalker (melee damage), and Mistweaver (healing).

Pe langa aceste lucruri Blizzard a mai anuntat multe alte schimbari: multe noi raiduri si instante, noi optiuni de gamepaly, un stistem de lupta pentru pets, noi talente si multe altele.

Cum va fi jocul? Asta vom stii cu adevarat abia pe 25 septembie, pana atunci nu putem decat sa asteptam si ori de cate ori simtim ca nu mai avem rabdare, sa revedem poate cel mai bun trailer scos de Blizzard pana acum:

 

 Pana pe 25 septembrie sa meditam putin…

To ask why we fight, is to ask why the leaves fall. It is in their nature. Perhaps, there is a better question. Why do WE fight? To protect home and family. To preserve balance and bring harmony. For my kind, the true question is: What is worth fighting for?"

 

Written by