Este momentul pentru un plus de Confort – Beneficiile incalzirii in pardoseala

Incalzirea in pardoseala a fost inventata si utilizata inca din antichitate. In acele vremuri, deoarece presupunea proiectarea si realizarea inca de la etapa construirii fundatiei, de aceasta solutie tehnica beneficiau doar familiile instarite.

In secolul 21 incalzirea in pardoseala este solutia de care pot beneficia cel putin 50% dintre proprietarii de locuinte. Inlocuirea incalzirii prin calorifere, pana la etapa finisarii pardoselii, dureaza aproximativ o saptamana. Costul pentru o suprafata de aproximativ 70 mp este in jurul a 7500 euro (materiale si manopera).

Avand in vedere faptul ca a trecut perioada cea mai friguroasa a anului, este momentul potrivit pentru a incepe lucrarea de inlocuire a incalzirii prin calorifere cu cea prin pardoseala.

Avand in vedere ca durata de exploatare a unui sistem de incalzire prin pardoseala depaseste 50 de ani, investitia isi merita toti banii.

Beneficiile incalzirii prin pardoseala sunt incontestabile :

  1. incalzirea uniforma a parsodelii
  2. reglarea separata a temperaturii in fiecare incapere
  3. se pot monta ferestre foarte mari (in functie de inaltimea camerei, ferestrele pot ajunge si pana la 225 de cm) si astfel camere sunt foarte bine iluminate natural
  4. lipsa caloriferelor constituie un avantaj in rearanjarea mobilei in camere
  5. eliminarea caloriferelor genereaza un spatiu util mai mare in fiecare camera
  6. se evita inundarea spatiilor in cazul in care se o teava sau un robinet s-ar sparge
  7. aerisirea instalatiei se face prin distribuitor si astfel se evita disconfortul creat de aerisirea fiecarui calorifer in parte
  8. durata de viata a centralei termice este mult mai mare deoarece se elimina riscul de a aparea rugina in circuitul de incalzire ca urmare a deterioararii interioare a caloriferelor de otel.

Experienta castigata in peste 25 de ani, ne recomanda pentru lucrarile ce vor urma : 0741.08.53.08 contact@hogas.ro .