Dana Rogoz: Cand merg pe strada, nu sar 5000 de oameni pe mine. Sunt eu cu mine

La trei ani si jumatate si-a inceput cariera in televiziune.  A fost cea mai mica membra a grupului Minisong, iar anul acesta a implinit 23 de ani de la prima filmare.  Daca inca nu v-ati dat seama cine e, numele “Abramburica” rasuna sigur in amintirea tuturor.

 

Prezenta si ea la conferintele Leadership Talks, organizate de AIESEC, Dana Rogoz le-a povestit studentilor cum a crescut in spatele camerelor de filmat. O stim toti de la Abracadabra. Era Abramburica, cea care tinea copiii in fata televizoarelor. In 1994, a fost chemata la ProTV. I s-a spus ca o sa fie vedeta, dar la opt ani Dana Rogoz nici nu auzise de cuvantul asta.  A dat cateva castinguri si s-a facut mare. “Eu nu mi-am dorit sa fiu vedeta, nu am apucat sa-mi doresc, dar m-am bucurat de asta”, a spus parca impacata cu gandul ca asa o sa ramana toata viata.

“Am avut cea mai frumoasa copilarie”, raspunde mereu cand este intrebata daca a avut copilarie. A avut, asa ca vorbeste despre ea ca o persoana simpla, obisnuita. Parintii ei au divortat inainte ca fetita Dana Rogoz sa inceapa Abracadabra.  A locuit cu mama ei intr-o garsoniera in Drumul Taberei, dar vara statea la mare. Desi vederea plajei si a valurilor crestea tentatia, Abramburica se trezea dimineata la ora cinci ca sa intre la filmari. Seara avea spectacole.  

Acum o vedem in serialul “La Bloc”. A fost chemata la un casting si l-a trecut. Asa s-a intamplat si cu admiterea la facultatea de teatru, unde a spus un text din Biblie. Dar nu ar mai face asta a doua oara. Chiar daca au trecut anii, Dana Rogoz, desi are 26 de ani,  se simte uneori ca la inceput pentru ca inca se confrunta cu spiritul de Abramburica. Dar asta nu o impiedica sa fie serioasa, sa nu uite de unde a plecat si ca totul nu s-a intamplat peste noapte.

“Mama a avut incredere in mine. M-a lasat sa fac ce-mi doresc”, a spus cea care poate merge la cumparaturi in hipermarket, iar “cand merg pe strada, nu sar 5000 de oameni pe mine. Sunt eu cu mine”.

Written by