The Wrestler

Wrestlerul Randy “The Ram” Robinson e un personaj brut, rudimentar. La exterior.
Rolul principal al impresionantei drame “The Wrestler” i-a revenit lui Mickey Rourke. Un actor bun atrage dupa sine analize, comentarii, cronici si critici. Rourke le da peste cap. Pentru ca el nu e un actor bun. E un actor ciudat, si asta e de nepretuit.
Fascinant.
Prin prestatia asta, Mickey intra in liga “all-grown-up”. E ca si cum in afara rolului nu s-ar simti bine, natural; iar “The Ram” e o explozie de firesc si simtamant nepervertit.
Povestea veteranului Randy Robinson in lumea wrestlingului are ramificatii in diferite straturi psihologice. Avand de dus o lupta cu trecutul glorios si prezentul “plumburiu”, marele “The Ram” se loveste in afara ringului de o realitate diferita. Cu o relatie tata-fiica aproape nula, fara o femeie alaturi, niciun prieten, doarme intr-o cocioaba – un stil putin cam precar pentru perceptiile publicului asupra vietii unui superstar de wrestling.
Lectia de maturitate, de decizii si de alb si negru. De faptul ca viata nu e in doua culori. Iar o asemenea percepere asigura deceptii.
Ceea ce primeaza intr-un film este imaginea, iar camerele din “The Wrestler” deschid un nou nivel de traire.
Filmul aduce aceeasi tenta surda a marilor productii moderne. Surda si, simultan, urlatoare.
Foarte buna este si prestatia feminina principal a filmului: Marisa Tomei in rolul stripperitei Cassidy.
“The Wrestler” e ca un parau de munte: printre bolovani, craci de copac si cotituri, isi urmeaza cursul.
Si-l urmeaza pana ajunge la final.
Finalul. Si atat, fiecare decide ce inseamna finalul pentru el.
Filmul are doua nominalizari la Oscar: in 2009 – Mickey Rourke (Cel mai bun actor in rol principal) si Marisa Tomei (Cea mai buna actrita in rol secundar). De asemenea, acelasi an i-a adus lui Rourke un Glob de Aur pentru Cel mai bun actor intr-o drama; Bruce Springsteen a primit un Glob de Aur pentru tema muzicala a filmului, numita “The Wrestler”.
Regizorul Darren Aronofsky (acelasi pentru “Requiem for a Dream”) a legat povestea asta, poveste ce a strans pana la 10 mai 2009 incasari de peste 26,2 milioane de dolari. Filmul a dispus de un buget de aproximativ 6 milioane de USD.
“The Wrestler” si-a avut premiera mondiala in 30 ianuarie 2009.

Written by