Calendarul zilei- 21 august

Cand incepi sa scrii, lasa-ti toate gandurile lumesti la poarta sufletului tau si deschide-i usile larg creatiei…

2012Ziua Medicinei Militare: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat, in anul 1862, actul de infiintare a corpului de ofiteri sanitari. Prin Inaltul Decret Romanesc nr. 4629 a luat fiinta Corpul Ofiterilor Sanitari din Armata, atestandu-se medicina militara ca element specializat pentru asigurarea sanatatii efectivelor militare.

1999 – Presedintele Romaniei Emil Constantinescu s-a pronuntat impotriva impozitarii pensiilor, avand in vedere „contextul social si economic al Romaniei, in care numerosi oameni in varsta „aveau venituri extrem de mici”.

1998 – Faimosul tren Orient Express si-a reluat traseul  traversand sapte state europene, pe ruta Paris-Istanbul si retur, dupa 11 ani de intrerupere.

1997Daewoo Automobile Romania SA a decis investirea a 450 milioane dolari pentru construirea unei fabrici de motoare si cutii de viteze.

1978 – A avut loc inaugurarea oficiala a Muzeului Colectiilor de Arta din Bucuresti, constituit initial ca sectie a Muzeului National de Arta al Romaniei, avand ca scop reunirea tuturor colectiilor de arta particulare devenite publice. A functionat pana in 1986, fiind redeschis circuitului public la sfarsitul anului 2003.

1968 – A avut loc sedinta comuna a Comitetului Central al PCR, a Consiliului de Stat si a Guvernului in care s-a dezbatut situatia grava ce se crease prin invadarea Cehoslovaciei. Concluziile rezultate din aceste dezbateri, aprecierea invaziei, precum si masurile ce trebuiau intreprinse in plan politico-diplomatic si militar au fost prezentate de Nicolae Ceausescu la mitingul din Piata Palatului.

1968 – La Bucuresti s-a desfasurat un urias miting de protest impotriva ocuparii Cehoslovaciei de catre trupele a cinci state participante la Tratatul de la Varsovia (URSS, Polonia, RDG, Ungaria si Bulgaria), la care au participat peste 100.000 de cetateni ai Capitalei. Romania a condamnat public invazia sovietica si a trecut la inarmarea populatiei ca raspuns la posibilele represalii sovietice.

Written by