Armin van Buuren – A Trance For Space

Fie ca esti sau nu fan al muzicii trance, este imposibil sa nu fi auzit vreodata numele lui Armin van Buuren. Considerat cel mai bun DJ al lumii de catre iubitorii genului si de catre topul DJ Magazine, Armin urmeaza sa calatoreasca in spatiu peste trei ani!

           

 

 

            Date biografice

            Nascut in Olanda, la Leiden, in urma cu 34 de ani (25 decembrie 1976), Armin a ocupat primul loc in topul 100 al DJ-ilor alcatuit de Dj Magazine timp de patru ani consecutivi (din 2007 pana in 2010) si se afla in pole-position si in 2011.

            Idoli si inceputul carierei

            In adolescenta, il avea ca idol pe francezul Jean Michel Jarre, producator de muzica electronica. Pe Jarre a reusit sa il intalneasca in 2009, in cadrul unui concert sustinut de acesta din urma la Amsterdam. Cariera sa a pornit in 1995, cand a inceput sa produca piese singur, in propriul studio. „Blue Fear” este prima piesa ce s-a bucurat de succes, aceasta fiind lansata de Armin cand avea doar 19 ani. Au urmat alte single-uri promovate de diferite case de productie. Clubul „Nexus” din Leiden este primul in care olandezul a mixat.

            Succesul international si A State of Trance

            Anul 1999 este acela in care van Buuren l-a intalnit pe Dave Lewis, care l-a ajutat sa se faca remarcat in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.  In martie 2001, dupa ce a lansat cateva compilatii ce au fost primite excelent de public, Armin a pus in practica proiectul „A State of Trance” emisiune difuzata de canalul radio ID&T. In cadrul show-ului, olandezul mixeaza cele mai noi si populare piese trance din industrie, ajutand si la promovarea artistilor prin postarea numelor acestora si ale pieselor pe site-ul sau. In noiembrie, AvB era deja pe locul 27 in topul DJ Magazine. Pe parcurs, ASOT (A State of Trance) s-a difuzat pe alte statii radio, fiind considerat cel mai popular show audio din lume, numarul ascultatorilor trecand de treizeci de milioane de oameni din patruzeci de tari, pe saptamana. Cel de-al cinci sutelea episod ASOT a fost ceelebrat prin cinci petreceri desfasurate pe tot atatea continente. Johannesburg (Africa de Sud), Miami (SUA), Buenos Aires (Argentina), Den Bosch (Olanda), Sydney (Australia),  au fost orasele gazda, intre martie si aprilie 2011. Show-ul a ajuns, pana in prezent, la 521 de editii, urmatorul episod urmand a fi difuzat in data de 18 august.

            Armada Music si discografie

            In 2003, DJ-ul a reusit sa mai faca doi pasi extrem de importanti in cariera lui, lansandu-si propria casa de productie (Armada Music), alaturi de Maykel Piron si David Lewis, precum si primul album in adevaratul sens al cuvantului, „76”. Au urmat „Shivers” (2005), „Imagine” (2008) si „Mirage” (2010). Pe langa enormul succes individual de care s-a bucurat, AvB se poate lauda si cu numele importante pe care le-a atras in Armada Music: Dash Berlin, ATB, Mark Schulz, Aly and Fila, sau Roger Shah.

            Colaborari

            Printre cele mai cunoscute piese ale olandezului se regasesc colaborari cu artisti renumiti, precum Nadia Ali („Who Is Watching”, „Feels So Good”), Sharon den Adel („In And Out of Love”), Sophie Ellis-Bextor („Not Giving Up on Love”) sau Ferry Corsten („Minack”). 

            Recorduri

            Pe langa recordul detinut de „A State of Trance”, un alt amanunt interesant este reprezentat de faptul ca, in The Hague (Olanda), Armin a mixat timp de douasprazece ore si jumatate, performanta unica in lume.

            Oportunitati si viata privata

            Notorietatea de care se bucura la nivel global, i-a oferit artistului oportunitati la care nici nu se gandea in momentul in care s-a implicat in muzica. Grupul "Founder Astronauts" a invitat, de curand, 100 de persoane din toata lumea sa participe la o calatorie in spatiu, in 2014. Armin s-a numarat si el printre invitati. Vestea l-a luat prin     surprindere pe artist, care a declarat: „Pentru fiecare DJ e un vis sa calatoreasca  cu o viteza de 3,5 ori mai mare decat viteza sunetului pe care il creeaza! Pe langa asta, ar mai fi si linistea aceea asurzitoare la 100 km in aer! De abia astept, chiar daca pulsul inimii imi va ajunge, cel mai probaibl, la 200.”

            Anul 2011 pare a fi unul plin de succese pentru van Buuren, reusitele acestuia petrecandu-se atat in plan profesional, cat si in viata privata! Casatorit din septembrie 2009 cu Erika van Thiel, Armin a anuntat in 12 ianuarie, anul acesta, ca va fi tata, precizand ca nou-nascutul va fi „cea mai buna productie din vata sa”. 24 iulie 2011 a fost ziua cea mare pentru cei doi parinti, ziua in care s-a nascut Fenna van Buuren, fetita lor.

            Viata lui Armin van Buuren este, fara doar si poate, un mix extrem de reusit, echivalentul ritmurilor fiind o familie fericita, o cariera de succes, multa ambitie si o creativitate fara margini!

 

 

Written by