Lake of Tears- Rock printre coloane la Arenele Romane

Suedezii  de la Lake of Tears au “inundat” sambata seara Arenele Romane din Bucuresti.  Concertul  a facut parte din turneul de “Illwill Tour 2011”, turneu de promovare al albumului “Illwill” lansat in luna aprilie a acestui an la Stockholmsi adus in Romania de Project Events.

Incalzirea : Tiarra si Abigail

Pe o ploaie marunta, metalisti de la Tiarra au fost cei care au deschis concertul in fata a doar cateva sute de oameni reusind repede sa incinga atmosfera.  Acordurile simfonice impletite armonios cu cele de metal classic au reusit sa antreneze multimea si mai mult de atat, au reusit  chiar sa imprastie si norii ce se adunasera deasupra Arenelor Romane.

Profitand de publicul “preincalzit” de cei de la Tiarra, Abigail au facut un spectacol de zile mari pe acorduri de doom/death/gothic in fata celor deja aproape 2000 de spectatori.  Piese ca Sonnets si New Dawn au elecrizat publicul in ciuda sonorizarii slabe si l-au facut sa coboare de la balcoanele Arenelor Romane unde se adapostise din calea ploii. Dupa recitalul celor de la Abigail care a tinut trei sferturi de ora toata lumea a dat fuga la chioscurile cu bere pentru a “realimenta”. Se apropia cel mai important moment al serii, Lakeof Tearsurma sa zgudiue din temelii Arenele Romane. Si asa a si fost…

Lakeof Tears: metal, doom si cereri in casatorie.

Cei care se asteptau sa vada un concert “cuminte” al unei trupe plafonate din punct de vedere muzical, printre care ma numaram si eu au fost extrem de placut surprinsi.  Suedezii au inceput in forta cu “Taste of Hell” de pe ultimul album si au tinut-o asa pret de doua ore si 24 de piese.  Poate ca a fost influenta noului chitarist Fredrik Jordanius, poate ca au fost Arenele Romane si “aerul lor glorios”, poate ca au fost cei aproape 2000 de rockeri inimosi dar se putea simti clar: prin venele celor de la Lakeof Tears“curgea” din nou metalul in stare pura. S-a cantat. s-a facut pogo, s-a headbanguit, s-au aprins brichete si telefoane, s-a ras si s-a plans, pe scurt s-a intamplat tot ce trebuia sa se intample la un concert rock de prima mana.

Dar s-a intamplat si ce nu prea se intampla la un concert rock. Dupa mai bine de o ora de concert, baietii de la Lake of Tears au luat o “pauza de bere”, pauza de care a profitat unul dintre spectatori care a urcat pe scena cu permisiunea organizatorilor pentru a-si cere iubita de sotie. El s-a pus in genunchi si a intrebat, ea a spus un “DA” hotarat, s-au sarutat si au disparut in noapte,  probabil calare pe un Harley Davidson negru, pe acorduri de rock si in cautarea celebrului Route 66.

Dupa ineditul eveniment, concertul a continuat in aceeasi nota energica. Danniel Brenare (voce-chitara), Mikael Larsson  (chitara bass), JohanOudhuis (tobe) si Fredrik Jordanius (chitara – main) adica Lake of Tears au cantat piese de pe aproape toate albumele, au facut spectacol si la sfarsit au venit de doua ori la biss facand fara doar si poate cel mai bun concert din Romania de pana acum.

Pe cand?

Suedezii au demonstrat sambata seara la Bucuresti ca au renascut si s-au reinventat lucru pe care nimeni nu il mai credea posibil. Imi plac “noii” Lake of Tears, sunt mai agresivi si  mai electrici, asa cum ii sta bine oricaruri rocker care se respecta. Tinand cont de noul sound, astept cu mare interes un viitor concert Lake of Tears cat mai curand in Romania, poate pana atunci imi gasesc si eu o domnisoara rocker demna de pletele mele pe care sa pot sa o cer de sotie pe scena.

Written by