Rolul muzicii in viata noastra

Cat de multa muzica ascultam? De ce ne simtim mai bine cand ascultam muzica?

Studiile au aratat ca tot corpul intra intr-o stare diferita cand ascultam muzica si simtim cu adevarat versurile unei piese care are incarcatura emotionala.. Piesele de suflet au un impact puternic iar muzica are marele rol de a ne ajuta sa eliberam emotiile negative. Este simularea unui bun exercitiu de yoga.

Sa ne imaginam ca venim de la munca, des suntem nervosi, anxiosi iar gandul ca maine o luam de capat nu ne ajuta. Daca ascultam piesa preferata, relaxanta, in timp ce ne lasam gandurile in aer, sigur se va simti o schimbare. Trebuie doar 3 minute pentru noi si vointa.

Muzica linisteste, muzica antreneaza, muzica ne ridica de pe scaune si ne face ca dispozitia sa fie egala cu armonia. Muzica si aprofundeaza starile triste si ne cufunda si mai rau intr-un val de depresie. Tristetea este accentuata de versuri iar linia melodica ne aduce fiori.

Omul este un ansamblu de trairi, si nu am fi autentici daca nu am avea la fiecare poveste un fior, si la fiecare ritm o amintire. Am fi prea banali fara emotii.

Pentru unii muzica reprezinta un mod de exprimare, pentru unii un mod de relaxare, pentru altii amandoua.

Auditie placuta! 

Written by