Mierea de rapita, cadoul cel mai dulce al naturii pentru sanatatea noastra

Apiterapia, sau folosirea produselor apicole in scop curativ ori preventiv, este una dintre cele mai vechi practici medicinale. Cu mii de ani inaintea aparitiei primei forme de medicina traditionala, asa cum o cunoastem astazi, vracii si apicultorii foloseau mierea pentru a trata cu succes diverse afectiuni.

Stupul este o adevarata farmacie naturala. Laptisorul de matca, propolisul, ceara de albine ori chiar veninul de albine sunt remedii naturale folosite pe scara larga, insa cel mai folosit “dar” al harnicelor albine este mierea.

Mierea de rapita, primul tip de miere recoltat primavara in PRISACA NOASTRA, are un gust deosebit, nu foarte dulce, dar are aplicatii in tratamentul osteoporozei si al protectiei ficatului.

Rapita, planta considerata daunatoare de catre fermieri fiindca se raspandeste foarte repede si “sufoca” alte plante, este una dintre preferatele albinelor. Bogata in minerale, proteine si glucide, rapita ofera cantitati insemnate de polen si nectar, iar mierea obtinuta din acestea pastreaza o parte din bogatia de elemente minerale ale plantei.

Mierea de rapita are o proprietate mai aparte: se cristalizeaza foarte repede, datorita continutului ridicat de glucoza.

Comercializata sub forma cristalizata, mierea consumata in mod uzual imbunatateste functionarea rinichilor, protejeaza ficatul si splina. Continutul ridicat de Q3 al mierii de rapita o face sa fie indicata in tratamentul osteoporozei. Un alt efect terapeutic important al delicioasei miere de rapita este contributia adusa elasticitatii peretilor vaselor de sange.

Un produs plin de calitati terapeutice nu avea cum sa fie trecut cu vederea de catre doamne, astfel ca numarul de retete de masti faciale cu miere de rapita este considerabil. O lingurita de miere de rapita culeasa direct din stup la care se adauga cateva picaturi de Ulei de Argan este o masca pentru ten excelenta. Lasata sa actioneze timp de 10 minute, masca cu miere de rapita iti va lasa tenul catifelat si luminos.

Slab colorata si mai putin dulce decat “suratele” sale, mierea de rapita este cel mai dulce dar al naturii pentru sanatatea noastra, fiind unul dintre cele mai usor de procurat tratamente naturale.