Test trecut cu brio: Moonlight Breakfast a lansat albumul de debut

Trupa Moonlight Breakfast si-a lansat albumul de debut “Shout” pe scena Teatrului de Vara Herastrau. Joi, 19 iulie, a fost o seara de muzica buna si cu un public pe masura, neasteptat de numeros. In deschidere a cantat trupa Casetofoane, o formatie de muzica instrumentala.

Teatrul de Vara s-a dovedit a fi un spatiu foarte bun pentru un concert in aer liber, iar cele 2500 de locuri pe scaune disponibile au fost ocupate aproape in totalitate pana la ora inceperii concertului. Acestia au intrat pe scena la 21.30, dupa o ora de asteptare in plus fata de ora anuntata si aproape 40 de minute de muzica instrumentala, oferita de trupa Casetofoane. Totusi, Moonlight Breakfast nu a dezamagit, chiar si pentru cei care nu stiau exact la ce sa se aastepte.

Christie, solista trupei, a intrat pe scena imbracata intr-o salopeta sclipitoare, care amintea de materialul rochiilor extravagante pe care le purtau solistele in anii `90 pe scena Cerbului de Aur. Cu toate acestea, ea a reusit sa nu pice in ridicol, prezenta sa scenica fiind marcata de momentele de emotie care o incercau si o faceau sa rada mai mereu. Dupa cum bine a definit-o un spectator: “este adorabila”.

Bazooka, tobosarul trupei, a fost cel mai versatil om de pe scena: a cantat la clarinet, la tobe, si-a demonstrat talentul la fluierat (fiindca da, melodia Whistle este denumita cu un scop) si a cantat alaturi de producatorul trupei.

Timbrul vocal al solistei aduce aminte de Duffy si Gin Wingmore, iar sound-ul trupei aduce aminte de trupele de pop britanic. Playlist-ul trupei a constat in melodii cunoscute, dar si melodii de pe noul album: Still, Silent Disco, Hard Times, No More (prezenta si in playlist-ul Radio Guerilla), Play, See Me (o varianta acustica cantata de Christie la chitara), Champagne, One Chance, My City, Whistle, Don`t Wake Me Up, Pay for It, Carry Me, Shout.

Show-ul a fost completat de proiectiile video de pe cercurile uriase din spatele trupei, realizate de Les Ateliers Nomad.

Moonlight Breakfast a oferit un show incredibil pentru o trupa aflata la inceput de drum, justificand pe deplin optiunea lor de a fi incluse la festivaluri si concerte alaturi de nume grele din industria muzicala internationala. Spectatorii s-au ridicat de pe scaune si au dansat, au tipat, au facut atmosfera pentru o solista vizibil impresionata de numarul mare de prieteni care au venit sa ii sustina.

Evenimentul a fost unul marca Orange: intrarea la concert a fost gratuita, bazata pe invitatia descarcata de pe pagina de Facebook Orange Romania. Albumul “Shout” se gaseste exclusiv in magazinele Orange Shop din toata tara, iar 1 leu din pretul fiecaui album cumparat va fi donat catre eSign, un proiect de educatie si incluziune sociala pentru copii cu deficiente de auz si vedere al organizatiei Salvati Copiii, sprijiniti de Fundatia Orange.

Written by