Avocatii fac legea in Suits

Nothing's ever black and white.

Serialele despre oamenii bogati, frumosi si destepti atrag prin doza de escapism pe care o ofera: cine nu a visat vreodata la o astfel de lume, in care noi suntem personajele principale sau chiar critici inversunati ai superficialitatii unor clase? Serialul Suits ne prezinta lumea avocatilor de succes, dar acesta este mai mult decat o fresca a unei clase privilegiate.

Mike Ross (Patrick J. Adams) este un tanar foarte inteligent, care isi castiga traiul prin intermediul diverselor afaceri, mai mult sau mai putin legale. El reuseste sa obtina un post de avocat si ajunge sa faca echipa cu unul dintre cei mai buni avocati din New York, Harvey Specter (Gabriel Macht, cunoscut din filmul The Spirit). Singura problema? El nu a urmat cursurile nici unei facultati de drept si mai mult, nu are studiile superioare finalizate (este tipul geniului nativ, care nu  gaseste un scop scolii).

Harvey este promovat la prestigioasa firma de avocatura la care lucreaza, dar sefa sa il obliga sa isi ia un asociat, un fel de avocat – asistent. Mike este implicat intr-o afacere cu droguri usoare si, ca sa scape de politistii care il urmaresc, ajunge sa fie la locul potrivit in momentul potrivit: biroul unde Harvey tine interviurile. Satul de toti absolventii fara sare si piper pe care este obligat sa ii intervieveze, Harvey decide sa ii dea o sansa lui Mike, impresionat de talentul si memoria sa fotografica.

Impreuna, cei doi avocati fac o echipa invingatoare, care este construita pe clasicul tipar mentor – discipol. Serialul urmareste dinamica celor doi si inevitabilele probleme care decurg din ascunderea trecutului lui Mike. Glumele dintre cei doi, constanta tachinare si limbajul lor “secret”, alcatuit din referinte si citate din filme celebre, ofera o nota de culoare serialului dramatic.

Personajele principale feminine sunt femei frumoase si puternice, care reusesc sa scape de prejudecati si discriminari, fara a cadea in extrema feminismului. Jessica Pearson (Gina Torres) este partener la firma de avocatura si este mentorul lui Harvey, caruia i-a dat o sansa atunci cand rebeliunea si nesubordonarea sa ii afectau munca. Donna Paulsen (Sarah Rafferty) este secretara lui Harvey si mai mult de atat – daca Mike este un fel de Robin pentru Batman-ul lui Harvey, pe Donna am putea sa o asociem cu credinciosul majordom Alfred…o varianta roscata, mult mai atragatoare si tanara. Rachel Zane (Meghan Markle) este o asistenta multitalentata si ambitioasa (doar examenul de Barou o desparte de profesarea ca avocat), de care Mike se simte atras.

Suits a ajuns la cel de-al doilea sezon in America si continua cu acelasi scenariu inteligent scris, poate putin neverosimil pe alocuri. Coloana sonoara a serialului puncteaza bine momentele dramatice ale serialului si calitatea sa ii permite sa fie un adevarat personaj in desfasurarea acestuia.

Vezi trailerul pentru Suits: 

Written by