Romance celebre – Partea I

In aceasta perioada, cand nereusitelor tinerilor li se gaseste o scuza: "Nu avem modele" National Magazin vine cu o serie de personalitati celebre pentru care avem motive de mandrie. Si pentru ca performantele feminine trec adesea sub tacere, ne-am hotarat sa le admiram si sa le aducem in atentia cititorilor nostri. Sunt femei superbe, intrigante, destepte, cinice, curajoase, maestre in arta amorului si dependente de adrenalina puterii. Si sunt romance!

1. Martha Bibescu

A fost considerata cea mai inteligenta femeie din Franta.

 Frumusetea ei i-a facut pe printul Wilhelm, mostenitorul tronului Germaniei si pe regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei sa se indragosteasca nebuneste de ea. Talentele ei scriitoricesti au fost recompensate de catre Academia Franceza.

Era o prezenta spectaculoasa. Casa Dior, a carei reclama vie fusese decenii, realiza pentru ea haine speciale, tunici somptuoase, lungi pana in pamant.

2. Lizica Codreanu

In 1930, Lizica Codreanu deschidea prima sala de Hatha Yoga din Paris . Lumea buna era innebunita de noua descoperire a romancei si revista Vogue scria despre balerina clasica, avangardista dansului modern, prietena lui Tzara si muza lui Brancusi.

3. Anna de Noailles, nascuta printesa Brancoveanu.

Prima femeie comandor al Legiunii de Onoare, membra a Academiei Romane, Franceze si Belgiene. A fost fashion-icon-ul Europei in Belle Epoque, admirata si adorata de Marcel Proust, Jean Cocteau, Colette, Rodin, Paul Valéry, André Gide.

 

Written by