Spune NU cancerului!

 

In ultimul timp, tot mai multe persoane se confrunta cu aceasta maladie numita CANCER. Este o boala a intregului organism, atat fizic cat si psihic. Viata din ce in ce mai haotica produce foarte mult stres si, un program incarcat care reduce orele de odihna si elimina orele regulate de masa.

La majoritatea pacientilor, aflarea diagnosticului care la noi in Romania este spus fara consiliere psihologica produce socuri iremediabile. Insa toti pacientii ar trebui sa stie ca aceasta boala poate fi vindecata daca ne informam, daca o tratam ca pe oricare alta boala si daca avem credinta in Dumnezeu si in vindecare. Insa toate astea nu sunt indeajuns daca nu ne schimbam in totalitate modul de viata. Cancerul apare atunci cand sistemul imunitar cade si organismul nu mai are resurse de aparare.

Este boala ambitiei, a orgoliilor, a fricii de orice fel. Pacientul diagnosticat cu cancer trebuie sa urmeze sfaturile medicului, dar sis a renunte la agitatia cotidiana, la stres, la termen-limita.

In toate tarile din lume, alimentatia a devenit din ce in ce mai procesata. Ingredientele sunt de proasta calitate; Alimentatia trebuie sa devina simpla si organic. Mesele trebuie sa fie bogate in ulei de masline, legume proaspete, miere si fructe.                                              

Important este ca sufletul sa se linisteasca , sa caute natura pentru ca aceasta este create sa ne ofere toate sursele de sanatate. Psihicul pacientului trebuie sa fie puternic, sa se bucure de maruntisuri, de o simpla plimbare in parc.

Persoanele care sufera de aceasta boala trebuie sa fie curajoase, sa continue tratamentul , sa stie ca exista viata si dupa boala. Familia si prietenii trebuie sa fie alturi  de pacient, sa-l incurajeze, sa nu-l abandoneze, sa se comporte normal. Pentru a invinge aceasta boala trebuie sa ai rabdare, incredere in fortele proprii, sa crezi in medical care te trateaza si in Dumnezeu. Sa ai vointa de a te face bine! Fiecare pacient trebuie sa se ajute si singur prin metoda de relaxare, vizualizarea afirmatiilor positive si spiritualitate. Aceasta metoda promoveaza pacea si armonia interioara; elimina anxietatea si depresia.

Rata mortalitatii in randul celor bolnavi a inceput sa scada. Preventia si tratamentul a dus la aceste realizari. Viata fiecarui om este importanta. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, doar trebuie sa constientizam acest lucru!

Written by