Greek – Despre prieteni

Produs si difuzat de ABC Family intre 9 iulie 2007 si 7 martie 2011, in regia lui Lloyd Segan si Shawn Piller, serialul „Greek” prezinta viata tinerilor studenti americani ce aleg sa intre in sistemul „greek”, in fratii si suroritati.

          Actiunea incepe in momentul in care Rusty Cartwright (Jacob Zachar)  ajunge la Universitatea Cyprus-Rhodes din Ohio, institutie in cadrul careia studiaza si sora lui mai mare, Casey(Spencer Grammer). Rusty vrea sa se bucure de toate privilegiile pe care viata de student i le poate oferi, astfel decide sa intre intr-o fratie, avand de ales intre Omega Chi si Kappa Tau. Fiind impresionat de primirea de care are parte in casa KT condusa de Cappie (Scott Michael Foster), el se alatura acestei fratii, in detrimentul celei conduse de Evan Chambers(Jake McDorman), iubitul surorii sale. Rusty trece prin toate etapele specifice studentiei, de la viata grea de boboc, pana la incercarea de a-si gasi sufletul pereche. Elev eminent, el intampina probleme in momentul in care trebuie sa isi imparta timpul si energia intre petrecerile alaturi de KT si dezvoltarea propriei cariere. In final, Rusty reuseste sa treaca de toate greutatile si ajunge presedintele fratiei, iar dragostea apare si ea exact de unde se astepta mai putin.

          Serialul reuseste sa abordeze, intr-o maniera optimista, importante probleme sociale precum lupta permanenta dintre stiinta si religie, discriminarea, dar si conflictul dintre generatii. Personajele reprezinta tipologii umane, de la fanaticul religios pana la baiatul de „bani gata”, iar carisma actorilor le face si mai captivante. Desigur, productia are si puncte slabe, precum prezenta pentru o perioada mult prea scurta a unor personaje extrem de interesante.

          Divizat in patru sezoane, primele doua cuprinzand cate 22 de episoade, al treilea 20, iar ultimul doar zece, „Greek” a fost incheiat brusc si neasteptat, datorita faptului ca nu trezea prea mare interes printre americani, fiind foarte subestimat in State. ABC a decis astfel sa opreasca filmarile, insa regizorii au incheiat povestea intr-un mod foarte inspirat. Intreg serialul este amuzant si optimist, un serial de vacanta, fiecare episod avand capacitatea de a da energie si pofta de viata.

 

          Nota IMDB: 7,8

          Nota personala: 9

 

Written by